Nageltips!

Jag är ganska säker på att de flesta av er har samma problem som mig; nämligen att det alltid kommer nagellack utanför själva nagelplattan när man målar naglarna. Många frågar mig hur jag gör för att inte få det, men sanningen är att jo, det får jag visst – hur mycket som helst! Om jag ska vara helt ärlig så bryr jag mig inte alls om att hålla nagellacket borta från huden, bara när jag målar på andra eller när jag fotar step-by-step till er. Anledningen till varför jag helt enkelt inte bryr mig är för att det är så himla enkelt att åtgärda och därför tänkte jag dela med mig av några tips på hur man kan göra! 

 

VID ”VANLIGA” DESIGNS: 

Såhär gör jag: Nagellack fäster inte på hud, så enkelt är det. Därför väljer jag att strunta fullständigt i hur mina nagelband och min hud kring naglarna ser ut under tiden som jag målar och tar tag i det dagen efter istället. Vad jag gör är att sätta på varmt vatten (inte brännande hett, men mer än ljummet) och låter en hand i taget ligga under vattnet som att jag tvättar händerna typ. Sen är det hur lätt som helst att med andra handen liksom pilla bort det överflödiga nagellacket för det varma vattnet mjukar upp det och gör att det lossnar. Hur enkelt som helst och eftersom nagellacket då är torkat behöver man aldrig oroa sig för att kleta ut något! 

VID SPONGE-NAILS ELLER WATERMARBLING-NAILS:

Såhär gör jag: Ja, bilderna ovan ser ju inte så roliga ut kanske, det är ju hur mycket som helst utanför! Enkelt åtgärdat det med som tur är! 😉 Som ni ser på bilden längst ner till vänster så använder jag ju helt enkelt vanlig tejp och tejpar runt om nageln för att så mycket färg som möjligt ska fastna på tejpen istället för på min hud. När man sedan tar bort tejpen efter att lacket har torkat lite så är det ju självklart lite lack på huden kvar för man kommer ju inte hur nära nageln som helst med tejpen, men väldigt mycket försvinner! 

Ett annat sätt att lösa det hela på att är att använda sig av ett riktigt fett läppbalsam/lypsyl. Försvarets hudsalva (det med skogsgrön förpackning och vitt lock), Vaselin eller vanlig Nivea kräm i blå burk är exempel som funkar jättebra. Vad man gör är helt enkelt att kleta på lypsylet runt om nageln (var noga med att inte få nåt på själva nageln!!) med stiftet eller med ett finger innan man börjar. Lacket hamnar då ovanpå det fettiga lypsylet itsället för på själva huden och är jätteenkelt att ta bort med tops inom de 5-10 första minuterna efter att lacket är påmålat.

 

Där har ni lite enkla, men väldigt användbara tips! Har ni något ni undrar över så släng iväg en kommentar, även fast jag inte är ett proffs så har jag ju mina egna lösningar på vissa problem. 🙂 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..