DIY – Dekoration till Halloween

Här kommer en jätterolig, och inte alls svår DIY som är rolig såhär kring Halloween. Det är helt enkelt pumpor som jag färgat vita och sedan dekorerat med glitter, liknande har jag sett på Tumblr och Pinterest mycket på senaste tiden. Tänkte att det kunde vara kul att testa själv när jag ändå hade en eftermiddag över!

Allt som allt tog detta mig ca 2,5 timmar, men då är det väldigt mycket man hinner med. Har ni tid över någon dag så är detta i alla fall ett stort tips från min sida, jag tycker resultatet blev väldigt fint och tillförde mycket på vårt matbord. Det känns dessutom lite annorlunda med en Halloween-dekoration som inte bara är läskig, utan även åt det finare hållet. Det tycker jag inte man ser så väldigt ofta!

Du kommer behöva:
– 4 st pumpor
– Vit sprayfärg som fäster på pumpor (jag använde någon form av akrylfärg)
– Vitt ”spindelnät)
– Guldigt, ganska fluffigt garn
– Fjädrar
– Hjärtan i näver
– Guldigt glitter
– Lim till glitter

Utöver det på bilden behöver du även: 
– En pensel, min var ca 1 cm bred
– Aluminiumfolie
– En mindre plastpåse (ca 3 liters)
– Två sopsäckar eller annat bra underlag du inte bryr dig om

Jag gjorde all min shopping inför detta på Panduro, det är alltså dit ni ska gå om ni vill hitta exakt samma saker som mig. Det behöver man ju såklart inte, jag tror alldeles säkert att resultatet kan bli minst lika fint med andra dekoraitoner och andra färgkombinationer. 


Jag valde dekorationer i beige/bruna toner eftersom jag hade guldigt glitter. 


Pumporna köpte jag på Leilas General Store, men man hittar liknande på många livsmedelsbutiker numera. Jag valde pumpor i olika former, huvudsaken är att de är platta nog i botten för att kunna stå utan att välta. Att färgen är olika på dem spelar ju ingen roll eftersom de ska bli vita!

Du börjar med att färga pumporna, något som jag gjorde utomhus. Färgen jag använde lät lite farlig att andas in och dessutom är det ju svårt att sikta helt rätt med sprayfärg, så det kändes smidigast helt enkelt. Jag la mina två sopsäckar som underlag och använde aluminiumfoliet för att linda runt pumpornas stjälk. Jag ville inte ha dessa vita, men vill man det kan man bara skippa just det steget. Det var dock väldigt smidigt att ha stjälkarna att hålla i medans man sprayade, annars får man nog färga pumporna lite i omgångar. 

På din sprayflaska kommer det stå tydliga instruktioner för hur du ska använda färgen, dvs vilket avstånd du ska hålla när du sprayar, torktid etc. Min färg torkade på bara några minuter och var även väldigt täckande. Jag sprayade två lager på varje pumpa.

Efter att du färgat pumporna är det dags att dekorera dem! Jag använde ett löst/torrt glitter som jag fäste med hjälp av limmet och jag valde att göra detta utomhus också. Sånt där glitter hamnar ju verkligen överallt, är man ute blåser det ju bara iväg efter ett tag (mindre städning med andra ord!). 

Hur man vill dekorera sina pumpor väljer man ju helt själv, känner man sig inte säker finns det ju dessutom alldeles säkert inspiration på internet. På bilderna nedan ser ni tydligare i vilka mönster jag valde att applicera glitter på mina pumpor, men principen var egentligen samma för alla. Jag använde först penseln för att pensla på lim på en lite mindre yta i taget, sedan hällde jag på guldigt glitter på den limmade ytan. Hamnar något utanför så gör inte detta något, glittret kommer ju bara fästa på den ytan där du har penslat på lim (förutsatt att dina pumpor är helt torkade sen färgningen). 

Lägg de färgade och dekorerade pumporna på en bädd av spindelnätet, garnet och dina andra dekorationer. Sedan är du klar att avnjuta dina pumpor på ett lite roligare sätt!

Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..