Vego-quote

c1000x328

 

”Meat is the dead body of someone who wanted to live.”

Usch, det här citatet träffar så hårt och gör mig helt tårögd. Jag försöker verkligen inte smutskasta er som äter kött (vem är jag att göra det, jag har gjort det i princip hela mitt liv), men det finns å andra sidan inget i citatet ovan som inte stämmer. Det är inte propaganda utan den fullständiga sanningen. Djur har också ögon som ser och en vilja att leva. Exakt samma levnadsinstinkter som oss människor.

Nej, det finns absolut inget jag ångrar så mycket som att jag inte blev vegetarian tidigare – ingenting. Och vill verkligen inte att någon ska bli stött utav det här, hela poängen från min sida är väl egentligen att få fler av er att se helheten av köttindustrin på samma sätt som jag börjat göra. Tänker inte hymla med att jag uppmuntrar en vegetarisk livsstil liksom, självklart önskar jag att fler var vegos. Det var dessutom till stor del citat som dessa ovan som till slut fick mig att ta steget just för att jag inte kunde stå för att jag bidrog till det där.

 1. skriver:

  Hej!
  U go gurl, verkligen!!!
  Jag äter fortfarande kött men vill så gärna bli vegetarian/vegan, men mina föräldrar stöttar inte det. Men jag är 18 år och ska snart flytta hemifrån vilket gör det hela mycket enklare när jag kommer att laga min egna mat. Jag undrade om du är vegetarian eller vegan?
  Och så undrar jag en till sak, jag har för mig att du skrev ett inlägg för ett tag sen om att du gjorde andra saker för miljön och djurs rättigheter och att du beundrade de som var vegetarianer men att du själv inte kunde se dig vara det. Vad hände och vad tänker du kring det nu? Jag skulle bli jätteglad om du kunde göra ett inlägg om det här. Puss och kram du är bäst!

 2. Lisen skriver:

  Vill bara skicka lite pepp – det är så himla kul att du också blivit vegetarian!! Mångas förutfattade mening är att det är svårt, krångligt, enformigt, svårt på resor och asocialt då det är svårt att få bra mat om man äter på restaurang. Svaret på det är att det ju inte stämmer alls. Blir man hembjuden till någon som inte erbjuder vegetariskt är det ”värsta” som händer att man avstår själva köttet. En del restauranger har inte förstått att allt fler blir vegetarianer och har därför bara en eller ett fåtal rätter att välja på. Det positiva med det är att man är snabbare att komma fram till vad man vill äta OCH – det blir ju bättre! Allt fler ställen utökar sitt vegoutbud.

  Idag finns det ju även mängder med köttsubstitut i frysdisken men annat som är himla gott är ju hemgjorda lins/bönbiffar, rödbetsbiffar, röror av olika slag (guacamole, hummus, tzatziki…), grönsaker i mängder etc etc. Är man kreativ är det nemas problemas!

  Tycker det är himla starkt av dig som ätit kött hela livet att fatta detta beslut och gå all in för det. Så kul att se!! Stor kram till dig Mathilda <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..