Canon Legria Mini X

IMG_1060
IMG_1059

Som flera av er säkert har sett så har ju jag börjat med Youtube (finally) och kameran jag använder för att spela in vloggar är ”Canon Legria Mini X”. Så fort lönen kommer den 25e ska jag skaffa mig en ny kamera att fota till bloggen med och spela in andra typer av videos, men mer om det när jag faktiskt köpt den kameran. Jag tänkte i det här inlägget ge er en  recension på vlogg-kameran hittills och berätta om vad jag tycker är bra, och mindre bra med den!

Jag köpte kameran från hemsidan

IMG_1064

STORLEK: Mitt första intryck var att den var något större än vad jag förväntat mig. Värt att veta är att jag inte hade några egentliga förväntningar, haha, men den enda vlogg-kameran jag sett tidigare är Andrea’s GoPRo som är bra mycket mindre. I och med storleken blir den ju också tyngre än en GoPro, men det har absolut inte varit ett problem.

KAMERAN: Kameran är självklart inte jämförbar med en systemkamera från Canon, men ger väldigt realistiska videos vad gäller ljus och färger. Den gör inte färger varken blekare eller starkare, om vattnet på en video såg väldigt ljusblått ut i verkligheten gjorde det också det på videon sen.

Fish eye-effekten är verkligen inte extrem, det är inte så att man ser helt galen ut liksom, haha. Det gör dessutom att man får med väldigt mycket av omgivningen även fast jag bara har kameran på några decimeters avstånd. Det enda negativa är att det lätt upplevs som ryckigt i videon trots att jag verkligen ansträngt mig för att hålla kameran stilla, men inte heller det blir ett problem egentligen.

BATTERIET: Jag har av Andrea fått höra att hennes GoPro inte har så bra batteritid, om hon ska göra en vlogg under en hel dag måste hon ha med sig extrabatterier i väskan. Jag köpte inget extra-batteri på en gång då jag ville testa det medkommande först. Jag har ju hittills bara gjort två vloggar, men båda under hela dagar. Jag laddade självklart batterierna mellan vlogg-dagarna, men hade utan problem samma batteri hela dagen. När jag gick och la mig var fortfarande 2/3 av batteriet uppladdat, så jag skulle vilja påstå att det är väldigt bra.

IMG_1061


ÖVRIGA PLUS: 

Selfie-skärmen. Eller vad man nu ska kalla den, haha. Man kan vinkla skärmen helt åt andra hållet så att jag ser mig själv samtidigt som jag spelar in, vilket har varit väldigt smidigt. Dels så ser jag hur jag själv ser ut (mindre viktigt), men jag ser dessutom exakt vad som kommer med i bakgrunden och inte. Det negativa med view-findern är att man lätt tittar lite för mycket på den än i själva linsen.

Inbyggt linsskydd. Det kommer inte med ett linsskydd, utan det fälls istället ut så fort man stänger av kameran. Inget överdrivet egentligen, men väldigt smidigt om man har lätt för att glömma att sätta på linsskydd annars.

Automatisk avstängning. Det här är en väldigt bra batterisparare! X antal minuter (skulle tippa på kanske 2-3 minuter) efter senaste användningen stängs kameran av automatiskt. Det är ju lätt hänt att man råkar lägga ner den i fickan utan att trycka på stäng av-knappen och den här funktionen förhindrar att batteriet laddas ut när kameran inte används.

Som ni kanske märker så är jag hittills i princip bara nöjd med kameran, vilket känns väldigt skönt eftersom den kostade en slant. Jag uppdaterar er allt eftersom tiden går ifall min åsikt ändras!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..