Lunch w bae

IMG_1584
IMG_1582

 

Ni är väl inte ens förvånade längre när jag och Andrea går till Pane Fresco på Åhléns City? Haha! Det och Vapiano är verkligen våra standard-hak, men det här var första gången jag gick hit som vegetarian. Andrea åt en dagens, det var spaghetti med köttbullar och tomatsås. Smakade lite pasta och såsen var magisk, är det ”dagens rätt” nångång när ni är där borde ni ta den. Jag åt en sallad med friterad mozzarella med tryffelkräm, den var också väldigt god. Kan dock inte hjälpa att bli lite less på att alltid äta ost ute, det känns som att de flesta restaurangerna väljer just en sallad med någon form av ost som vegetatiskt alternativ. Väldigt sällan quorn eller något soja-alternativ, men det kommer väl.

Och missförstå mig inte, jag vet att det finns flera vego-restauranger i Stockholm, förmodligen fler än i de flesta andra städerna i Sverige. Men ”vanliga” restauranger har sällan kommit så långt, O’learys vet jag har flera oumph-rätter men dit går jag inte så ofta. Lunchen på Pane Fresco var i alla fall helt klart godkänd även som vego!

 1. Jay skriver:

  Det jag brukar göra när jag är ute och äter och det endast finns en vegetarisk rätt (oftast med just ost eller liknande) så ber jag dem veganisera rätten, och 99% av fallen kan de göra det och då blir rätten ofta galet god eftersom kocken får lite fria händer och kan sätta i en massa andra goda grejer. Om det inte ens finns en vegetarisk rätt på menyn brukar jag fråga ifall de kan göra en vegansk rätt till mig av något slag, jag har ALDRIG blivit missnöjd med en vegansk rätt på restaurang (!!!!) men minns flera gånger som köttätare/vegetarian då jag och rekommenderar starkt att i alla fall fråga om de har möjlighet att veganisera något. Då efterfrågan på vegomat stiger (även på helt basic “köttis” restauranger) så kommer utbudet också bli större. Som du också sa så finns det sååååå många vegorestauranger i Stockholm och jag är sjukt avundsjuk (bor i Finland hehe), men om du vill ha tips på restauranger och rätter man kan välja osv så rekommenderar jag att gå med i t.ex Veganer i Sverige gruppen på facebook! 🙂

 2. Anna skriver:

  Många ostar är ju inte vegetariska, de som innehåller animaliskt löpe är inte det. Tänkte att du kanske ville veta det om du inte redan visste :). Själv hade jag ingen aning om det i början när jag blev vegetarian.

 3. Jonna skriver:

  Var har du köpt blusen du har på dig i Andreas senaste vlogg? Verkligen så fin! 🙂

 4. Marinda skriver:

  Ja… det är lite tråkigt med osträtterna. Särskilt för mig som är allergisk mot mjölk :):)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..