Mrs Stella

c1000x1024

 

Okej hörrni, jag har tänkt på en sak. Är det inte väldigt konstigt att det enda stora designern som anammat hela vego-frågan är Stella McCartney? För mig skulle det kännas konstigt att köpa en väska i äkta skinn, för även fast det ”bara” är en restprodukt från slakterier så är just skinnet typ det mest värdefulla på djuret. Skinnen kan säljas väldigt dyrt till fabriker och märken av olika slag, indirekt bidrar alltså väskor (och även skor, handskar etc) i äkta skinn till att köttindustrin fortsätter vara så pass vinstdrivande som den är.

Dock tycker jag det känns konstigt att inte fler snappat upp det här, det lär ju knappast vara så att det inte går att tillverka snygga väskor i fejkskinn? Det känns som att man i många fall agerar utav lathet, vilket jag såklart tycker känns tråkigt. Vad som är mindre tråkigt är ju däremot att Stella McCartney har väldigt fina väskor, eller vad tycker ni? Sen har jag ju väldigt svårt att se en så pass dyr väska som ett rimligt inköp, jag brukar alltid sätta dessa tusenlappar i olika perspektiv. ”För den här väskan skulle jag kunna köpa 100 måltider på Vapiano”, ”För den här väskan skulle jag kunna åka på två weekends till Paris” osv osv.

Har ni tips på designers i överlag som är veganska så får ni göra hojta till!

 1. Frida skriver:

  Glömde skriva, ett tips är att söka på dariadaria_com på instagram, det är en vegansk modebloggare, iof ifrån tyskland men fortfarande bra.

 2. Frida skriver:

  Deniseroobol sök på insta, :)!

 3. Louise skriver:

  De flesta av Malene Birgers väskor är i fejskinn, även mer snälla mot plånboken! 🙂

 4. T skriver:

  Det handlar inte bara om att göra väskan i fejkskinn, utan även kvalitén. Fejkskinn kallas för sky vilket är känt för att ha dålig kvalité. Sky torkar snabbt och spricker därför lätt. Skinnprodukter smörjer man med en speciell kräm som gör att skinnet inte spricker. Alltså håller produkterna i skinn betydligt längre än fejk. Dessutom stinker sky något otroligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..