Q/A – Oskars flytt

c1000x512

Puss x 3! Jag ber om ursäkt för alkoholen på bild nr 2 ifall den stör någon, men det är faktiskt min och O’s första riktiga ”puss-bild” så den är lite speciell för mig. Den är från valborg förra året!

Q: Jag är i precis samma situation men det kom väldigt plötsligt. Jag kom in som reserv på en utbildning i Umeå och fick reda på det igår. Vi är sambos i Stockholm och nu ska jag flytta, det känns förjävligt men jag måste åka. Skulle du kunna skriva ett inlägg om distansförhållande och hur ni tänkt lägga upp allting och hur ofta ni ska ses osv?
Allting kommer gå superbra!! Kram Alice

A: Hej Alice! Bra gjort av dig som åker, jag tycker du tänker helt rätt. Man ska aldrig hålla tillbaka någon från den personens drömmar och man ska aldrig tillåta någon annan att göra detsamma mot dig. Är man ung och ambitiös får man dessutom nästan räkna med lite distans i sitt förhållande. Sen hade jag väl kanske inte lika självklart inlett ett förhållande med Oskar om han bodde i Jönköping när vi träffades, men nu blev det såhär och då får man bara göra det bästa av situationen. Såhär tänker vi:

Det är ju såklart svårt att veta exakt hur mycket vi kommer hinna ses såhär innan hans skola börjat på riktigt. Nu har han också väldigt fullt upp, men det är ju med olika aktiviteter och ”lära-känna-varandra-grejer”. Vi har dock som mål att ses varannan helg, dvs två gånger i månaden. Tanken är att jag kommer till honom en gång/månaden och att han kommer hem den andra gången, men vi får se om vi lyckas hålla det så. Jag är ju rätt så flexibel i mina arbetstider och kommer säkert kunna komma till honom oftare än vad han kan komma till mig, men då får det bli så. Så länge man delar på resekostnaderna 50/50!

Jag ser även framför mig perioder när det kanske är lite lugnare för Oskar i skolan (eller när det är lika mycket som vanligt) och han ändå har möjlighet att vara hemma under en lite längre period, kanske en vecka åt gången. Om jag uppfattat allt rätt så är ju väldigt få lektioner obligatoriska och själva plugget kan han ju lika gärna göra härifrån, förstår ni hur jag menar? Då får man dessutom mer valuta för pengarna som det kostar att åka fram och tillbaka. Jag får nog komma med ett lite klarare inlägg kring det här när vi kommit in i våra nya rutiner lite mer!

 1. Alice skriver:

  Tack för svar!! 🙂 Lycka till med allt!

 2. skriver:

  Hej!
  Jag har själv ett långdistans förhållande med min kille som spelar ishockey i USA. I början kändes det hemskt men med tiden vänjer man sig nog.
  De brukar oftast gå 2-3 månader så att vi inte ses. Men som tur finns det skype och alla andra sociala medier som man kan hålla kontakten på.
  Själv är jag otroligt avis på dem som ändå bor några timmar i från varandra så man bara kan sätta sig i bilen eller tåget om saknaden blir för stor och kan ses några gånger i månaden.
  Vårt långdistans förhållande har varat nu 1,5 år och jag kan bara säga att jag är positivt överraskad över hur bra det gått.
  Man börjar ju uppskatta de små sakerna man aldrig skulle ha uppskattat på samma sätt om man hela tiden skulle ses och umgås.
  Men en sak som aldrig blir lättare är att säga hejdå..
  För oss var det en självklarhet att han skulle åka iväg och följa sina drömmar och det är bra att du också är av samma åsikt. Kärleken skall aldrig hålla en tillbaka och man skall inte göra slut på grund av distans.
  Distance means nothing when someone means everything!
  Kämpa på, det kommer att bli lättare med tiden! <3

 3. skriver:

  Hej Mathilda!
  Jag pluggar och har under drygt ett halvår haft distansförhållande med min pojkvän som jobbar heltid. Vi har en fyra timmars tågresa mellan oss. Hur som upplever jag att distans fungerar hur bra som helst då den ena pluggar då man precis som du skriver inte är speciellt bunden till skolan. Jag och min pojkvän träffas ungefär varannan vecka, det blir oftast jag som åker upp då jag kan ta med mig plugget och utan problem stanna 4-5 dagar. Man vänjer sig snabbt, tiden utan varandra går snabbare än vad man tror och när man väl ses är det underbart. Jag tror att detta kommer gå hur bra som helst för er två.
  Kram

 4. Emma skriver:

  Tycker du är så stark å bra ! Jag hade aldirg klarat detta tror jag .. Jag får nästan ångest när jag är utan min kille i 1-2 dagar. Men du har fått mig att se på de annorlunda och att de inte är så farligt som man föreställt sig.
  Vill också säga att det märks verkligen att du lägger ner mer tid på bloggen och det uppskattas verkligen ! Både din youtube kanal och blogg ligger som topp 1 på dem jag läser/kollar på !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..