Minnena av dig

c1000x640

 

Jag ska verkligen göra vad jag kan för att det här inte ska bli världens deppigaste inlägg, men just nu går jag igenom en stundvis väldigt deppig tid i mitt liv och då tycker jag inte det är konstigt att jag vill ventilera lite. Dessutom tycker jag att det är viktigt att visa att det inte är konstigt att vara ledsen, herregud min pojkvän och bästavän har flyttat ifrån mig liksom. Ibland känns det så himla jobbigt, men det är helt okej. 

Något som jag tänkte ta upp i det här inlägget är i varje fall hur symboliska vissa låtar kan bli för ens sorg. Att vissa låtar förknippas med just det här sorgliga, medans en annan förlust förknippas med en annan låt. De låtar som förmodligen kommer förstöras helt och hållet när jag kommit ur den här lilla ”sorg-bubblan” är; 1. Magnus Uggla – Minnena av Dig och 2. Johnny Glegg – Dela. Uggla-låten handlar egentligen om ett par som gjort slut, men första meningen är t.ex. ”Går omkring i våningen (läs:lägenheten) som vi byggde om när vi var ett par. Allt här inne, varenda sak från golv till tak har du lämnat kvar.” Ni hör ju, ganska relatable. Att det blivit just en låt från Uggla är nog ganska spontant egentligen, men det är en låt jag lyssnat på mååånga gånger under min uppväxt som äntligen fått ett sammanhang för mig.

Låten ”Dela” kommer från filmen Jungle George och trots att det är den akustiska versionen jag tycker är sorgligast så påminner även orginalet väldigt mycket om Oskar. Första gången jag var hemma hos honom och han bjöd mig på snabbisar han kokat 10 minuter för länge (älsklingen!!) så spelades den i bakgrunden och sen dess har jag helt enkelt förknippat den med honom. Dessutom är texten väldigt fin, ni måste lyssna på den på Spotify!

Har ni några typiska sorgelåtar?

 1. Sara skriver:

  Broken road med 12 stones, sååå himla fin. Lyssnade på den mycket när jag och mitt ex gjort slut.

  Time, moves slowly while you’re gone
  I haven’t heard your voice in quite some time
  But I still see your face
  I cannot erase the things you’ve done
  And all the ways you kept me hangin’ on

  Now your gone
  I’ve moved on
  And I don’t feel so sorry
  Can’t you see I’m bleeding
  But I won’t bleed anymore
  I’ve held on
  For so long
  But I had to let you go
  At the end of our broken road

 2. Jätteroligt att du delar med dig av din personliga sida Mathilda! Det där med sorg känner jag igen verkligen och jag har en hel lista på min spotify med endast ”sorgelåtar” men favoriterna är nog ändå: Hallelujah- Alexandra Burke, Tusen Bitar- Björn Afzelius, Total Eclipse Of The Heart- Bonnie Tyler och I Will Always Love You- Whitney Houston.

  Och kom ihåg, även om dom flyttat är du aldrig ensam!

 3. Emelie skriver:

  Jag tycker att det bara är bra att du visar en mer personlig del av dig och faktiskt visar att alla kan vara deppiga, men det är okej.
  På något sätt, låter lite creepy men hursomhelst så kan man se läsarna som kompisar, bara att man inte har träffat alla. If you need help Mathilda, we got ya gurl!!

 4. M skriver:

  All Away med Dark Waves, det är min och min pojkväns låt liksom.. en låt, precis som du sa, symboliserades av en händelse i början av förhållandet. Vi gjorde slut för 4-5 månader sedan och då förändrades låten helt och gjorde ont i hjärtat av att lyssna på. Nu är vi tillsammans igen (varit i snart 3mån). Så nu är den låten lite upp och ner.. den kan ge mig lycka och sorg, både leda till leenden och tårar. En låt som verkligen får fram känslor iaf! Kram

 5. Anonym skriver:

  En låt som jag älskar heter hate that i Love you men Rihanna och älska mig med robinholta dom borde du lyssna på även fast dom låtarna inte passar dig nu. Hoppas verkligen att du blir gladare snart och att ni kommer klara det tillsammans även fast det är fett svårt och jobbigt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..