”Sånt man får tåla”

Skärmavbild 2016-08-28 kl. 13.46.28
Skärmavbild 2016-08-28 kl. 13.47.04
Skärmavbild 2016-08-28 kl. 13.48.06

Jag skriver inte det här inlägget för att hänga ut personen som skrivit kommentarerna, vilket jag inte heller gör eftersom jag inte går ut med IP-adressen. Jag har ju godkänt dessa tre kommentarer och de är lika tillgängliga för er som för mig. Jag skriver det inte heller för att ni ska tycka synd om mig, utan bara i ett slags informativt syfte. När jag läste dessa kommentarer jag så kände jag bara ”FYFAAAN, VAD TRÅKIG ATTITYD.” Återigen, precis som så många andra, så förstår jag helt enkelt inte vad man som person får ut av att sprida negativitet. Även om den här personens avsikter inte var att göra mig ledsen så är de ju i varje fall inte skrivna för att göra mig glad. Varför känner man ett sånt behov av att kräkas ut halvtaskiga kommentarer, varför håller man det inte för sig själv? Om jag tycker någons tröja är ful så säger inte jag det till personen i fråga, jag håller det för mig själv för det kan göra den personen ledsen. Varför kan man inte bara applicera samma tänk på alla sina åsikter om någon?

Vad som skrämmer mig är att så många människor inte heller har några gränser vad gäller kommentarer på internet. Nu var det här förhållandevis milt, men många offentliga personer får ta emot riktigt hemska hot, kränkande kommentarer på deras utseende, kön, nationalitet etc. Något som också skrämmer mig är att ungefär hälften jag pratar med om just näthat (framförallt de som inte själva är i branschen) menar på att ”Det är ju något man får räkna med när man är en offentlig person”. Och då känner jag bara… hopplöshet. Vad är det för tillvaro? Hur har utvecklingen av sociala medier tagit oss fram till idag, då det räknas som en självklarhet att man ska få ta emot avsiktligt taskiga kommentarer, att det inte är något att bry sig om. Vad ger det för signaler – att mobbning är en bagatell inte värd att lägga energi på?

Jag tycker bara det här är så himla sjukt. Jag uppmanar er alla att hålla en god ton på internet, inte bara i mitt kommentarsfält utan i alla personers samtliga kanaler. Det är inte roligt att vakna upp till negativa ord om en själv eller något man skrivit och nätmobbing är exakt lika allvarligt som ”vanlig” sådan. Kram <3

 1. Hanna skriver:

  Blir ledsen när jag läser kommentarerna.. Ta aldrig åt dig, även fast det är lätt att göra det. Människor som skriver sådant mår inte bra i sig själva. Du har en jättebra blogg, är en stor förebild för mig (och många med mig) och ser väldigt bra ut!! KRAM! <3

 2. Sara skriver:

  Usch nej fy vilka hemska kommentarer hur orkar man kommentera så taskiga kommentarer… 🙁 Din blogg är grym!! <3

 3. Alicia skriver:

  Ja, sjukt tråkig attityd faktiskt, men kämpa på, du är grym!!

 4. Erika skriver:

  Hahaha skrattretande!! Att folk inte har bättre för sig. Kämpa på och ta ingen skit, you go girl!!!!!

 5. Erika skriver:

  Hahaha skattretande. Att folk inte har något bättre för sig!!! Kämpa på och ta ingen skit. You go girl

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..