Halloween-bak II – Spindelbrownies m. kokostäcke

img_2269

Mitt andra Halloween-recept är också mitt enklaste, dom här brownisarna är nämligen perfekta att slänga ihop om gästerna kommer snart, men går också bra att förbereda innan. Med lite smält choklad och en spritspåse med smal tyll så förvandlas denna ganska vanliga ”fika”-kakan till något Halloween-inspirerat och dom blev dessutom väldigt goda! Det här receptet räcker till en mindre långpanna alternativt en större, rund kakform med löstagbar kant.

DU BEHÖVER:
– 175 g rumstempererat smör
– 3 dl strösocker
– 1,5  dl kakao
– 0,5 dl ljus sirap
– 3 st ägg
– 1,5 dl vetemjöl

Till toppingen:
– 75 g smör
– 1,5 dl ljus sirap
– 0,75 dl matlagningsgrädde
– 3 dl strösocker
– 200 g kokosflingor

img_2266

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det mjuka smöret och sockret vitt och fluffigt.

2. Rör ner kakao och sirap.

3. Rör ner ett ägg i taget, vispa gärna lite mellan varje ägg. Avsluta med att ha i vetemjölet i smeten.

4. Smöra kanterna på långpannan formen ordentligt, annars kan man använda sig av ett bakplåtspapper om man kan fästa det bra i kanterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter och låt den svalna lite.

Toppingen: 
1. Smält smör, matlagningsgrädde, sirap och socker i en kastrull. Låt blandningen puttra på låg värma i ca fem minuter.

2. Tillsätt kokosflingorna, låt smeten koka upp igen.

3. Häll över kokostoppingen på chokladbrownien och grädda sedan allting i ca 10 minuter till.

img_2267

 

NÄR KAKAN ÄR HELT SVAL: Smält 150 g mörk choklad över vattenbad eller försiktigt i mikro. Låt svalna lite och fyll sedan i en spritspåse med smal tyll, jag använde tyllen 4 från Wilton. Här funkar det minst lika bra att använda en vanlig fryspåse och klippa ett litet hål i ena hörnet!

Spritsa ut spindlar, börja med huvudet och kroppen, gör sedan benen. Låt chokladen stelna lite och servera!

LOADING..