Avsnitt 179. Blåsta bimbos & dödsstraff

Såhär såg det ju ut när vi spelade in avsnittet – och idag så släpps det. Avsnitt 179, 21 avsnitt ifrån 200 och ett stort jubileum! Veckans avsnitt handlar delvis om den branschen vi befinner oss i och att alltid behöva försvara sig. Eller ja.. det faktum att det alltid känns som att man behöver försvara sig. Jag anser verkligen inte att det jag gör är bättre eller viktigare än något annat jobb, men det är heller inte sämre än något annat jobb. Vi alla tycker olika saker är roliga och det är väl ändå oerhört skönt, håller ni inte med?

Vi pratar även om dödsstraff, denna omtalade fråga som vi däremot aldrig nämnt tidigare. Dödsstraff är såvitt jag vet inte aktuellt att införa i Sverige och därför känns det på nåt sätt lite lättare att diskutera frågan, jag antar att det hela hade varit känsligare om ett införande var på gång till exempel. Såhär i efterhand kan jag tycka att jag stundvis låter lite väl hård, det är ju väldigt lätt för mig som helt utomstående att döma ut kriminella människor. Hade någon i min närhet suttit inne på livstid hade antagligen mina åsikter varit annorlunda, på samma sätt hade antagligen kriminellas närstående också tänkt annorlunda om deras familjemedlem inte satt i fängelse. Jag är väldigt stolt över att bo i ett land som ser alla människors värde och som vågar ge väldigt många en andra chans. Jag tycker absolut inte alla förtjänar den, det står jag fast vid. Men många gör verkligen det!

  1. Linnéa skriver:

    Hej fina du! Jag är 17 år och har lyssnat på din och Andreas podd sen den släpptes. Tycker att den är jättebra. Ni pratar ju mycket om feminism/era tankar om det osv och det har fått mig att börja fundera mycket också och jag tycker att det är en självklarhet att kalla mig feminist. Jag har börjat prata med min familj om dehär (har en bror som är 15, pappa och mamma). Jag har också berättar om dig och Andrea och sagt att jag ser upp till er väldigt mycket. Men de vet inte vilka ni är och era åsikter om detta. Min känsla är att de känns väldigt skeptiska mot hela grejen att kalla sig feminist. Jag kan tänka mig att det är många andra som också känner som mig.

    Min frågan är alltså: Skulle ni kunna göra ett poddavsnitt där ni berättar vilka ni är/vad ni står som feminister samt vad feminism egentligen handlar om.

    Jag vet att ni pratar om dehär inprincip hela tiden men det skulle vara bra med ett avsnitt där ni pratar om bara det som man kan lyssna på med sin familj så de får en tydligare uppfattning. Och dessutom bra för nya lyssnare ;-).

    Ha en fortsatt bra dag, kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..