Mina bästa bananpannkakor

Jag vet att jag har skrivit om mina bästa bananpannkakor tidigare, men dom är så goda att dom förtjänar ännu lite mer spotlight. Och dom är verkligen hur enkla som helst, det här receptet är med andra ord inget revolutionerande. Men just därför är det ett perfekt mellanmål eller stadigare frukost för den som är på språng, jag äter exempelvis ofta bananpannkakor innan jag åker till gymmet. Då håller jag mig mätt länge och har dessutom ätit mig mätt på bra grundråvaror.

ALLT DU BEHÖVER ÄR:
– 1 st banan
– 2 st ägg
– 1 dl havregryn
– Valfritt: 1 tsk vaniljsocker & 1 liten nypa salt

1. Mosa eller mixa samman alla ingredienser med en gaffel, en stavmixer eller någon slags matberedare.

2. Stek i olja på låg-mellanhög värme. Min spis går från 1-9 och jag har aldrig värmen högre än på 5an, då kan dom lätt brännas vid.

Servera med färska/frysta bär, sylt eller något annat valfritt tillbehör. Denna gång åt jag mina bananpannkakor tillsammans med frysta hallon och hemmagjord jordgubbssylt, men det är minst lika gott med banan & Nutella eller bara goda, rårörda bär. Man kan variera sig lite beroende på vad man är sugen på. Oavsett vad så är bananpannkakorna definitivt vardagsräddare!

  1. Daniela skriver:

    Ååh så gott!!

  2. Linnéa skriver:

    Hej fina du! Jag är 17 år, har lyssnat på din och Andreas podd sen den släpptes och älskar den! Ni pratar ju mycket om feminism och era åsikter kring det och det har fått mig att tänka mycket om det. För mig känns de självklart att kalla mig feminist. Jag har börjat prata om de här med min familj (bror 15, mamma & pappa). Jag har även berättar vilka du och Andrea är och att jag kallar er mina förebilder. Min känsla är att de är skeptiska mot hela grejen att kalla sig feminist och att jag behöver ”försvara” det uttrycket, vilket jag tycker är svårt. Liksom svårt att få fram de bästa meningarna. Jag kan även tänka att det är många andra som känner lika dant som mig.

    Min fråga till er är alltså: Skulle ni kunna göra ett poddavsnitt där ni bara berättar lite om er och hur ni ser på feminism. Det kanske inte är de roligaste för alla oss som har hört det tusen gånger av er men man skulle man kunna lyssna på det med sina (oförstående) föräldrar och det skulle underlätta så mycket. Dessutom hjälper det nya lyssnare att få en större blick på vilka ni är ;-).

    Ha en bra dag, kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..