USA – UPDATE

Ingen av er lär ju ha missat USA-resan som jag och Andrea ska göra nästa sommar. Genom att börja spara och planera så lång tid i förväg har vi kommit undan betydligt billigare än om vi börjat några månader innan avresa. Flybiljetterna från Sthlm – San Fransisco & och sen hem från NYC – Sthlm en månad senare kostade oss lite drygt 2 000 kr per person!! Helt sinnessjukt.

En dyrare resa som den här känns dessutom inte lika jobbig att spara ihop till om man börjar lägga undan pengar lång tid i förväg, då kan man ju spara mindre pengar åt gången. Vi har kommit något längre i vår planering nu och jag tänkte ge er en update!

Los Angeles – LA är ett resemål vi kommer stanna ganska länge på, närmare bestämt 10 dagar. Vi åker dit från San Fransisco och kommer hyra en bil och bila längs Highway 1, det ska tydligen vara en upplevelse i sig. Första halvan kommer vi antagligen bo i Santa Monica-området och halvvägs in i vistelsen rör vi oss närmare Hollywood. Los Angeles är så sjukt stort så det känns inte som att vi får uppleva allting som finns att se om vi bor på ett ställe hela tiden.

I Los Angeles kommer vi antagligen boka boende genom Air Bnb, men vi har pratat om att hitta några att bo tillsammans med här. Då har man råd att boka ett betydligt bättre boende. Så läser någon av mina nära, kära eller bekanta detta som också funderar på att åka till LA nästa sommar – hit me up. 

Hawaii – Från Los Angeles flyger vi till Hawaii runt den 27e juni, även här stannar vi i 10 dagar. Delvis för tidsskillnadens skull (man vill ju hinna anpassa sig), men också för att hinna upptäcka så mycket som möjligt. Det är även här vi kommer fira 4th of july vilket ska bli helt gaaaalet roligt! Här har vi pratat om att hoppa fallskärm, kanske bungyjump och andra äventyrliga saker. Samtidigt vill vi verkligen njuta av miljön så mycket som möjligt och bara ta det lugnt. Har någon av er varit på Hawaii – isåfall; vart bor man bäst?

Las Vegas – Från Hawaii så flyger vi till Las Vegas, förstå vilka kontraster haha! Här stannar vi i tre nätter och hotellet är redan bokat, vi kommer bo på ”The Venetian” som är uppbyggt för att likna Venedig. Har ni nånsin hört något så drömmigt? I och med att vi var ute i så god tid hade vi råd att boka en svit större än min lägenhet, än en gång visar det sig vara värt att vara ute i god tid!

I Las Vegas vill vi verkligen hinna känna av stämningen, spela på casino, åka till Grand Canyon mm. Efter våra tre nätter här åker vi vidare till New York där vi spenderar våra sista dagar innan hemresan till Sthlm!

 1. Hanna skriver:

  Waikiki Beach bodde vi på när vi var på Hawaii i våras, uuunderbar strand Hyrde även bil och körde runt Oahu, såg Pearl Harbor, stannade och badade på små gömda stränder och så, tips!

 2. Sigge skriver:

  Hej!

  Efter att ha rest lite på Hawaii har jag lärt mig att man bor billigt och bra på condos, alltså lägenhetshotell! Ett tips för att lära känna andra ungdomar och hitta aktiviter att följa med på är att kanske boka en natt på ett youth hostel i närheten av erat hotell. Dem brukar ha kul fester och göra utflykter till helt fantastiska destinationer som annars kan vara svåråtkomliga. Tips!

 3. asså, ni kommer ha livets resa. Jag har själv gjort samma resa, men när jag var yngre med familjen. Har själv bott i USa i fyra år (9år-13år)
  Och jag älskar USA !! Har dock aldrig varit i Hawaii, men har hört att det ska vara magiskt.
  Ni har helt rätt med att dela upp boendet i LA för det är så himla stort där. Sanat Monica Pier är grym, och massa shopping där också.
  Vi körde highway one, men inte hela vägen, då tar det ganska lång tid och man tröttnar efter ett tag hehe, iallafall vi. Men något som man inte får missa!

  Sen tips är Yosemite Park (ligger runt Sanfran eller LA kommer ej ihåg) med världens (?) största träd, och missa ej Grand Canyon, så otroligt vackert.

  Tips på mat:
  – IHOP (international house of pancakes) riktig matkoma frukost haha
  – Tacobell (köpa Chalupas!!)
  – Chili, en restaurang med otroligt god mat!
  – Dunkin Donuts!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..