Grekisk halloumisallad

Eller okej, det enda grekiska med denna rätt är väl egentligen tzatzikin. 😉 Men ändå, den här salladen får en grekisk touch i alla fall. I själva salladen hade jag Bistro-mix (en sån där påse), paprika, fantastico-tomater, majs, rödlök, pinjenötter, gurka och förkokt bulgur. Jag dressade den med olivolja, krämig balsamico och italiensk salladskrydda.

Halloumin delade jag skivor och la i en bunke, i den hade jag sen i 0,5 dl sweet chili-sås och en skvätt soja. Låt detta ligga så länge du kan, jag tror min halloumi låg i marinaden i drygt 30 minuter. Marinerad halloumi är verkligen supergott, har ni inte testat det ännu – gör det!

I tzatzikin hade jag: 2,5 dl matlagningsyoghurt, en halv gurka, 2 st vitlöksklyftor, en nypa salt & lite olivolja. Tzatziki är ju verkligen hur enkelt som helst att göra, man blandar ju bara ihop ingredienserna till en sås och det smakar SOMMAR.

Har man ingen fantasi till kvällens middag/dagens lunch så är detta ett hett tips från min sida, det är dessutom en perfekt matlåde-rätt som går att göra mycket av när man ändå är igång!

  1. Sofia skriver:

    Hej Mathilda!
    Skulle du kunna lägga upp lite mer vegetariska recept med andra substitut än halloumi? Jag försöker själv äta så mycket vegetariskt som möjligt men gillar inte halloumi, så skulle gärna uppskatts lite annan matinspiration också :))

  2. johanna skriver:

    Ser supergott ut! Ska prova 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..