Cookie dough-tryfflar

Här kommer jag med en riktigt rolig nyhet, under fyra veckor framöver kommer jag nämligen publicera ett inlägg i veckan med tema ”cookie dough”! Alla fyra recepten kommer vara riktigt enkla och innehålla just kakdeg, kan det bli mycket bättre än så? 😉 4 snabba treats helt enkelt! Idag kommer första receptet och det är inget mindre än cookie dough-tryfflar med två sorters choklad. Dom tar typ 15 minuter att göra och klarar sig bra i kylen under flera dagar, dessutom är dom farligt goda!

TILL 10-15 ST TRYFFLAR BEHÖVER DU:
– 50 g rumstempererat smör
– 1 msk strösocker
– 0,5 dl farinsocker
– 0,5 msk vaniljsocker
– 1 msk mjölk
– 1,5 dl vetemjöl
– 50 g vit choklad
– 250 g mjölkchoklad
– Valfritt: Lite extra av varje choklad som topping

1. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Rör sedan ner mjölk och mjöl med en slev/slickepott.

2. Hacka den vita chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Använd händerna för att arbeta in chokladen i degen.

3. Rulla till 30 jämnstora bollar, lägg på bakplåtspapper och låt vila i frysen i 30 minuter.

4. Smält resterande 150 g av chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa degbollarna i den smälta chokladen, toppa med lite extra hackad choklad på toppen om man har över.

5. Lägg tryfflarna på bakplåtspapper och låt stelna helt. Förvara dom i kylen fram till servering!

  1. Sanya skriver:

    Åå vad gott! Ska definitivt testa dessa 🙂 Ser fram emot de kommande kakdeg-recepten!

  2. Vilma skriver:

    De är även superlätta att göra vegansk! Ta mjölkfritt smör, växtmjölk och mörk/vegansk choklad så är de veganska!

  3. Elin skriver:

    Man blir ju suktad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..