Tacogratäng med pasta och vegofärs

Till lunch igår slängde jag ihop den här pastagratängen med tacosmaker! En pastagratäng är verkligen den optimala rätten att ha i kylskåpet, den går jättebra att ha som matlåda och håller sig saftig längre än många andra rätter. Just den här är gjord på taco-kryddmix, men man kan ju utgå från vilka smaker som helst. 🙂

TILL EN FORM Á 30X20 CM BEHÖVER DU:
– 350 g valfri pasta
– ca 200 g vegofärs
– 1 påse taco-kryddmix
– 1 förpackning créme fraiche
– 0,75 dl mjölk
– En halv röd lök
– En halv röd paprika
– ca 5 st cocktailtomater
– 1 burk majs
– 2 dl riven parmesanost


SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta al dente och ställ åt sidan.

2. Hacka grönsakerna. Fräs vegofärsen i lite olja, ha sedan ner grönsakerna och låt dessa bli varma i pannan.

3. Ha ner kryddmixen, créme friache och mjölk i stekpannan. Blanda ihop allting noga och häll sedan ner pastan i samma panna.

4. Blanda i hälften av den rivna osten i stekpannan och ha sedan ner gratängblandningen i ugnsformen. Toppa allting med den sista rivna osten och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Ready to serve!

  1. Sofia skriver:

    Suupergott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..