Superenkel röd curry med quorn

Här kommer en riktig vardagsräddare, nämligen röd curry-gryta med quorn och dina favoritgrönsaker. Jag serverade rätten med ris, krossade jordnötter och lite pressad lime Löjligt gott!

TILL TRE PERSONER BEHÖVER DU:
– Ris till 3 personer
– 5-6 st quornfiléer
– 2 st burkar kokosmjölk (det blir mycket sås)
– 2 msk röd curry-pasta
– 1 msk mango chutney
– 1 st tärning med grönsaksbuljong
– Valfria grönsaker, jag använde; 1 st röd paprika, 1 gul lök, ca 15 st haricot verts, 1 st vitlöksklyfta
– 1,5 dl krossade jordnötter
– 2 st lime

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Hacka grönsakerna smått, fräs i en stekpanna tills som mjuknat. Ställ sedan åt sidan.

3. Skär quornfiléerna i mindre bitar. Stek i olja och ha sedan ner kokosmjölken, addera currypasta, mango chutney och buljongtärningen när du ser att kokosmjölken blivit varm. Låt puttra i några minuter, smaka av och ta bort från värmen.

4. Servera den röda curryn med ris, de stekta grönsakerna och lite hackade jordnötter på toppen. SÅ god vardagsrätt!

 1. Lagade detta till min pojkvän i helgen. Han äter kött men detta gick verkligen hem även hos honom! Tack för bra rätt! Har aldrig gillat att laga mat innan men sen jag blev vegetarian och du har inspirerat mig med dina recept har jag börjat tycka om det 🙂

 2. Jonna skriver:

  Hej Mathilda, hoppas allt är bra med dig!!
  Jag har nyligen blivit lakto-ovo-vegetarian och känner mig lite vilsen, så hade verkligen varit supersnällt om du kunnat hjälpa mig lite på traven.
  För det första är jag en tjej som tränar ganska mycket, 4-5 gånger i veckan, och jag känner mig lite orolig för att inte få i mig tillräckligt med protein. Som jag förstått så tränar du också flitigt och undrar om det är något du tänker på eller är orolig för? Min nästa fråga är om du äter några kosttillskott, ex järn, b-12? Och till min sista fråga, vilka vegetabiliska produkter har du alltid hemma?
  Många frågor och du har säkert redan besvarat dom tidigare.

  Hur som helst, tack för en inspirerande blogg, kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..