Ärtpuckar med bulgursallad

Är ni sugna på en riktigt god lunch eller middagsrätt? Jag köpte hem dessa ärtpuckar med soltorkade tomater från Coop på ren chansning och blev SÅ positivt överraskad. Inte alls sådär torra och mjöliga som många vegetariska biffar lätt kan bli, dom här är knapriga och smakrika. Jag kommer definitivt köpa hem dessa igen! Som ett extra plus i kanten är dom veganska. 🙂

Den här gången gjorde vi en bulgursallad till puckarna och till det hade vi lite chipsdipp som blivit över från i helgen. Underskatta inte det – det är ett perfekt sätt att ta hand om överblivna rester! 🙂

DU BEHÖVER:
– 6-8 st ärtpuckar (beroende på hur många man tror sig orka)
– Bulgur för två personer
– 1 st tärning grönsaksbuljong
– Ca 8 st cocktailtomater
– En stor näve ruccola
– En liten röd lök
– 1 dl granatäpplekärnor (finns att köpa frysta)
– Valfri sås, vi använde dippen ”Ranch”

1. Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, addera buljongtärningen i vattnet. Låt sedan denna stå kvar i kastrullen tills det är dags att blanda ihop salladen.

2. Hacka tomater och lök, blanda tillsammans med ruccola och granatäpplekärnor i en bunke.

3. Addera bulguren och ha gärna ner några droppar olivolja innan du blandar ihop allting.

4. Stek ärtpuckarna i lite olja och servera tillsammans med bulgursalladen och din valfria sås!

 1. Line skriver:

  Mina absoluta favoriter! Dem där är SÅ goda!

 2. Nelly skriver:

  Hej Mathilda och Andrea (skickar till er båda)! Lyssnade precis på veckans podd och tyckte det var ett så himla bra avsnitt. Framför allt tyckte jag det var så bra att ni tog upp det här med influencers och ansvar. Ska jag vara helt ärlig har jag avföljt många influencers senaste tiden, exempelvis de som skriver väldigt triggande om kost. Ni två har dock aldrig gett mig den känslan, jag tycker ni båda använder era plattformar på ett jättebra sätt. Ni verkar så smarta, sunda och kloka <3 Det var bara en sak jag reagerade på i dagens avsnitt, och det var reklamen i avsnittet. Asics reklamen där de snackar om att gå upp i vikt (och pratar om det i negativ bemärkelse), kändes lite…. opassande typ, framför allt när ni i avsnittet reflekterar så jäkla bra om just viktminskning och liknande. Kan ni själva påverka reklamen eller är det någon annan som styr? Tacksam för svar 🙂 Kram och tack för världens bästa podd <3

  1. Hej! Vad härligt att höra, världens bästa komplimang. <3 <3

   Det är INTE vi som administrerar dom reklamslingorna som rullar, vi har ingen talan i vilka annonser som kommer. Sen varierar slingorna från lyssnare till lyssnare, om du sätter på samma avsnitt igen kommer du antagligen inte höra samma annonser. Jag har inte själv hört slingan du pratar om här, men jag ska självklart kolla det med Acast! Men som sagt, det är INTE vi som styr reklamen. Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..