Recept: Iskaffe med vaniljsmak


Det enda jag velat dricka nu under sommaren har i princip varit iskaffe eller islatte, men det sistnämnda är desto lättare att göra hemma. Och det här är verkligen inget revolutionerande recept, det är superbasic. Men såhär har jag i varje fall gjort mitt egna iskaffe hemma och fått ett jättebra resultat!


DU BEHÖVER (till 8 glas):
– 8 koppar nedkylt, svart kaffe
– Mjölk eller tycke och smak, men mer än vad du annars tar
– 3 msk vaniljsocker

SÅHÄR GÖR DU:
Blanda ner mjölk och vaniljsocker i det nedkylda kaffet, förvara sedan i kylen tills du ska dricka det. Skaka om flaskan innan du häller upp iskaffet i glas så att vaniljsmaken fördelas jämt – och glöm för guds skull inte isen!

  1. Testade för första gången idag faktiskt, såå gott! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..