Veckans recept: Friterad blomkål

Img 7250

Känner ni igen dom här godingarna? När jag och Andrea var i Los Angeles tidigare i sommar så åt vi middag på Catch och jag fastnade framförallt för deras ”Crispy Cauliflower”. Den var ganska mycket mer orange i verkligheten, men när det började mörkna blev det svårt att fånga rättens rätta färger. Sen vi var där har jag i varje fall tänkt på hur kul det vore att lyckas göra samma rätt här hemma. Det var nämligen bland det absolut godaste jag ätit, trots att det var så enkelt. Och nu har jag lyckats!

DU BEHÖVER:
– Ett halvt blomkålshuvud
– 2 st ägg
– 1,5 dl mjöl
– 0,75 dl sweet chili-sås
– 3-4 msk sriracha-majonäs (Jag använde DENNA)
– Rapsolja
– Lite gräslök att toppa med

Img 7251
Img 7253

SÅHÄR GÖR DU:
1. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar, stora som popcorn typ.

2. Vispa upp äggen i en skål och häll upp mjölet i en annan. Häll ner blomkålen i mjölet, jag tog hälften åt gången. Tossa runt dom i mjölet, sedan i äggen och slutligen ännu en gång i mjölet. Lägg alla färdiga bitar på en tallrik och salta & peppra dom väl.

3. Häll upp olja i en stekpanna, du behöver ha ungefär 1 centimeter olja i pannan för att blomkålsbitarna ska bli mer åt det friterade hållet snarare än det stekta.

4. Tillaga dina blomkålsbitar i ungefär 5 minuter på hög värme, de kommer få en hårdare konsistens och fin stekyta. Sänk värmen rejält och addera sweet chili-såsen, rör om i stekpannan hela tiden så den fördelas väl.

5. Häll ner de tillagade blomkålsbitarna i en mindre bunke när sweet chili-såsen tjocknat i konsistensen och det inte längre finns någon överbliven vätska i stekpannan. Detta går på bara någon minut. Tossa runt blomkålen i sriracha-majonäs och servera sedan bitarna tillsammans med lite gräslök.

Perfekt som förrätt, tilltugg eller smårätt. 🙂 Och framförallt väldigt, VÄLDIGT gott!

 1. Gjorde det här alldeles nyss, både jag och pojkvännen älskade det!

 2. Sofia skriver:

  Tack för det här receptet! Jag brukar ofta göra blomkål i ugn som bara är slungad i BBQ-sås men det här var supergott och jättekul med något nytt! Jag bytte dock ut äggen mot kikärtsspad för att få de veganska men funkade superbra.

  1. Vad kul att höra! Och smart med kikärtsspad, det måste jag också testa nångång! 🙂

 3. Matilda skriver:

  Måste de ätas varma eller kan de stå framme på ett ”plockbord”?

 4. olivia skriver:

  WOW GODASTE JAG ÄTIT

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..