Veckans recept: Krämig halloumipasta

Img 7565

Minns ni att jag la upp ett recept på mina egna (sol)torkade tomater i förra veckan? Om ni missade det inlägget så hittar ni det HÄR! Det här receptet innehåller nämligen dessa tomater, men det går självklart att använda en färdigköpt variant också. Veckans recept är i varje fall en krämig, tomatig och något stark pasta med halloumi, soltorkade tomater och ruccola. Byt ut halloumin och matlagningsgrädden för att göra rätten vegansk!

DU BEHÖVER (för två personer):
– Pasta för två personer
– Ett paket halloumi
– 2,5 dl matlagningsgrädde
– 0,5 dl tomatpuré
– 1 tsk sambal olek
– En halv gul lök
– 2 st vitlöksklyftor
– 4 st soltorkade tomater
– 4 st champinjoner
– En stor näve ruccola
– Valfritt: Parmesanost till servering

Img 7556
Img 7557

SÅHÄR GÖR DU:
1. Skär halloumin i bitar och stek till önskad stekyta, lägg sedan denna åt sidan. Vill du behålla halloumin krispig och nystekt så är mitt tips att inte lägga ner den i såsen förrän på slutet!

2. Hacka/skär/pressa lök, vitlök, soltorkade tomater och champinjoner. Fräs dessa i lite olja tillsammans med tomatpurén och sambal olek.

3. Addera matlagningsgrädden och låt såsen koka upp, smaksätt sedan med salt & peppar (men tänk på att hallloumin kommer bidra med sälta sen).

4. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg ner ruccola i såsen någon minut innan pastan är klar, då kan du även blanda ner halloumibitarna.

5. Servera pastan tillsammans med såsen och toppa gärna allting med lite riven parmesanost och extra ruccola. Perfekt som vardagsmiddag, matlåda eller som för mig; när man får oväntat lunchbesök av pappa! 

Img 7568

  1. Men ÅH! Kommer definitivt prova denna!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..