Recept: Rotfruktstikka masala

Img 7663

Vill du ha tips på en prisvärd rätt som är superenkel att göra mycket av? I veckan lagade jag den här tikka masalan med rotfrukter, röda linser och jordnötter. Den är mättande, värmande och som sagt helt perfekt att göra matlåda på! Gillar man inte linser kan man såklart skippa det och servera grytan med ris istället, det är säkert också jättegott!

DU BEHÖVER (till 4-5 portioner):
– 1 kg rotfrukter, jag använde potatis, morot och palsternacka
– 2 dl röda linser
– 2 st gula lökar
– 3 st vitlöksklyftor
– 1 st kryddmix ”Tikka Masala” från Santa Maria
– 2 tsk sambal olek
– 1 msk curry
– 4 dl créme fraiche
– 400 g krossade tomater
– 6 dl vatten
Till servering: Jordnötter och naanbröd

Img 7668
Img 7672

SÅHÄR GÖR DU:
1. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i en kastrull med olja tillsammans med tikka masala-krydda, sambal olek och curry.

2. Skär rotfrukterna i jämnstora bitar, ca 2-3 cm/diameter. Ha ner dessa i kastrullen tillsammans med sköljda linser, krossade tomater och vatten. Låt detta koka upp.

3. Ha ner créme fraiche och låt sedan grytan puttra i ca 20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar, framförallt salt kan behövas en del.

4. Toppa din gryta med jordnötter och servera tillsammans med naanbröd.

Ready to serve!

Img 7662

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..