Veckans recept: Lyxig svampsoppa

Img 7690

Veckans recept är en riktig hösträtt – en svampsoppa! Den är gjord på champinjoner och blir sedan krämig och god med hjälp utav grädde och vitt matlagningsvin. Man kan självklart skippa vinet om man vill, men det ger definitivt en god touch. Till soppan serverade jag en bagel som jag värmt i ugnen med mozzarella och pesto. Jag tycker det är gott med något slags tillbehör till soppa, men man kan ju såklart ta precis vad man vill. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– 250 g champinjoner
– En gul lök
– 2-3 st vitlöksklyftor (beroende på storlek)
– 1 dl vitt vin
– 3 dl vispgrädde
– 2 dl mjölk
– 3 dl vatten
– 2 tsk kinesisk soja
– 1 tärning svampbuljong
– 1 tärning grönsaksbuljong
Till toasten: 2 st bagels/annat bröd, ett paket mozzarella, pesto

Img 7699 2
Img 7703 2

SÅHÄR GÖR DU:
1. Fräs pressad vitlök, hackad lök och skuren svamp i en kastrull med lite olja. Allt ska bli mjukt, men utan att få stekyta.

2. Tillsätt vinet och låt det sjuda bort nästan helt. Detta tar några minuter.

3. Tillsätt grädde, mjölk, vatten, buljongtärningar och soja. Låt allting koka upp. Sänk värmen och låt soppan puttra i 10-15 minuter.

Img 7698 2

4. Medans kan du förbereda dina toasts! Sätt ugnen på 200 grader. Dela dina bagels i två delar och fyll dom med ett lager pesto och mozzarella-skivor. Ställ in i ugnen i 5-10 minuter.

5. Ta bort soppan från värmen och mixa den helt slät med en stavmixer. Krydda sedan med salt och peppar efter tycke och smak.

Servera din svampsoppa med den varma mozzarella-toasten!

Img 7706 2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..