Recept: Hastbullar

Img 7743

Mitt andra recept inför kanelbullens dag är en variant på ”Hastbullar”, vet ni vad det är? Precis som man hör på namnet så är det bullar man ‘gör i all hast’, dom behöver nämligen inte jäsas! Och är det precis som vanliga bullar? Nej, inte riktigt. Men dom är fortfarande väldigt goda och väldigt snabba att slänga ihop. Just dom här gjorde jag med blåbärssylt och vaniljkräm, det blev riktigt saftigt och gott. Det här receptet går hem hos alla!

DU BEHÖVER (till 10 st):
– 3,5 dl vetemjöl
– o,75 dl strösocker
– 2 tsk bakpulver
– 2 tsk vaniljsocker
– 1,5 dl filmjölk
– 75 g kylskåpskallt smör
– 1,5 dl färdig marsankräm (HÄR)
– Blåbärssylt
– Pärlsocker

Img 7734

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

2. Skär det kalla smöret i tärningsstora kuber och ha ner i de torra ingredienserna. Använd händerna och nypande rörelser tills allt är helt blandat, degen kommer vara lite smulig i konsistensen.

3. Tillsätt filmjölken och blanda ihop till en kladdig deg. I det här steget kan du använde en slev/slickepott om du inte vill bli mer kladdig.

4. Fördela smeten i tio muffinsformar på en muffinsplåt.

 5bb2246f7d6a2 5bb2246f7d71cnamnlost 1.jpg

5. Blanda ihop din marsankräm i en separat skål. Eftersom vi vill ha en vaniljkräm – inte sås – så tog jag hälften av den mängd mjölk som stod på paketet.

6. Gör en grop i varje ogräddad bulle och fyll med sylt varvat med vaniljkräm. Strö över pärlsocker på bullarnas kanter, dvs där det inte är någon fyllning.

7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12 minuter.

Img 7738

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..