Så lyckas du med dina kanelbullar

 5bb47117721cd 5bb4711772211namnlost 1.jpg
Butterkaka – HÄR // Kanelbullar – HÄR

Nu har det varit bullfrossa här på bloggen under några dagar och jag ska aaaalldeles strax återgå till det normala. Men innan jag gör det så vill jag göra ett sista bull-inlägg! Först och främst länkar jag här ovan till två goda recept från tidigare år. Det första är en butterkaka med kola och nötter, den är helt galen. Det andra receptet är på mina allra bästa kanelbullar, non vegan-version. Det är egentligen samma recept som det veganska, fast med animaliska produkter!

Men nu kommer mina fem bästa tips till dig som vill lyckas med dina bullar, såna inlägg brukar tas gott emot. Bullar är inget man slänger ihop i ett nafs (förutom mina hastbullar, länk: HÄR) – låt bakningen ta tiiid. Här kommer mina tips!

1. Använd mer fyllning än vad som står i receptet. Varför? För att det helt enkelt gör bullarna ännu godare och saftigare! Jag använder nuförtiden 400g smör/veganskt alternativ per 30 st bullar.

2. Pensla bullarna med sockerlag efter gräddning, detta gör ytan knaprigare och gör att fukten stannar inuti bullarna. Sockerlag gör man enkelt genom att koka upp 1 dl vatten och 1 dl strösocker.

3. Använd rumstempererat smör/veganskt alt. I många recept står det att man ska ha i smält smör, men mer vätska kräver mer mjöl. Detta ger såklart torrare bullar!

4. Låt bullarna jäsa på spisen. Under den sista jäsningen brukar jag låta bullarna jäsa på spisen (som självklart måste vara igång för att fylla någon funktion). Då blir plåten uppvärmd underifrån vilket förbättrar jäsningen!

5. Använd gärna bakmaskin – men inte för snabbt. Att knåda sin deg i bakmaskin går snabbare och man slipper kladdet på fingrarna – win-win. Viktigt är däremot att inte arbeta degen för snabbt i maskinen, då riskerar man att dra sönder glutentrådarna som gör bullarna torrare. Tänk att hastigheten ska motsvara det tempo du håller när du knådar för hand!

  1. Linnea skriver:

    Alltså Mathilda!! Så proffsig din blogg har blivit! Jag har följt dig länge och har alltid varit nöjd med både innehåll och utseende på inläggen, men nu känns det som du har steppat upp ytterligare! Är så himla imponerad, you go girl <3

    1. Hej Linnea! Thank you for making my day!! Tack så jäääättemycket! <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..