Recept: Sötstark falafelsallad

Img 7764

Det händer inte så ofta att jag lägger upp sallader här i bloggen, skulle ni vilja se mer av det? Häromdagen gjorde jag den här lunchen till mig själv och Rebecka – en sötstark falafelsallad med sriracha och passionsfrukt. Den går supersnabbt att slänga ihop! Jag använde falafels från Hälsans Kök som inte riktigt blev så krispiga som jag önskade, har ni något favoritmärke på den fronten?

DU BEHÖVER (till två personer):
– 8-10 st falafels
– Valfri bladsallad
– 2 st kvisttomater, jag använde olika färger
– 1 st passionsfrukt
– En halv rödlök
– Sriracha-majonäs

Img 7770
Img 7768

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tillaga dina falafels enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Tossa bladsallad, finhackad rödlök och passionsfrukt i en bunke tillsammans med lite olivolja.

3. Häll upp salladen i en skål, toppa med tomat och nytillagade falafel. Ringla sriracha-majonäs över salladen, ta så mycket/så lite du vill.

4. Toppa avslutningsvis salladen med salt och svartpeppar – klart! Vill du göra salladen mer matig kan du addera bulgur, potatis eller något gott bröd. 🙂

Img 7765

 1. Amanda skriver:

  Om du har en arabisk/orientalisk livsmedelsbutik i närheten så har de riktigt goda frysta falafel av olika märken! Mycket godare än de i vanliga butiker och riktigt krispiga, såsom falafel ska vara 😀

 2. Som flera har skrivit, änglamarks är överlägset godast!

 3. Malin skriver:

  Änglamarks!

 4. Wilma skriver:

  Hej Mathilda! Älskar din blogg och tycker du verkar helt fantastisk. Använder mig ofta av dina recept när jag både lagar mat och bakar och tycker de är super! Jag är dock väldigt lat och har ofta lite ont om tid när jag ska laga efter jobbet och innan träning t.ex, så jag har en liten fråga/önskemål; tror du att du skulle kunna skriva ungefär hur lång tid det tar att laga recepten? Du skriver oftar ”enkelt och snabbt” osv men jag är visst inte alltid så effektiv som jag tror haha. Skulle uppskatta det såå mycket! Förstår om det är svårt att säga exakt men det är ett litet önskemål iallafall. Kram

  1. Gud vad roligt att du gillar recepten! 😀 <3 Jättebra tips, det kan jag absolut börja lägga till! Tror många hade varit intresserade av det. 🙂 Kram!

 5. Frida skriver:

  Garants egna falafel är supergoda! Tycker Findus blir lite torra. Coops märke, änglamark har också goda!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..