Kladdkakans dag – Två tips!

Namnlöst-1

…. Och det går såklart inte obemärkt förbi här i bloggen! Kladdkakan är ju bland de bättre bakverken vi har i och med att ALLA kan göra det och ALLA gillar det. Oavsett vem som är kocken och vem som är gästen går en nygräddad kladdkaka hem.

Vill man frångå den klassiska kladdkakan finns det flera olika varianter du kan göra. Ett tips är att smälta ner ett paket dumlekolor tillsammans med smöret, det ger kakan en knäckig (och jättegod) touch. Tryck ner Oreo’s i kakan innan gräddning, bre på ett lager Nutella när den svalnat, gör en tårta med kladdkakebottnar eller något annat gott. Nuförtiden finns det hur många bra recept som helst att leta upp!

Jag vill rekommendera två recept som jag gjort tidigare år!

CITRONKLADDKAKA MED PASSIONSMARINERADE JORDGUBBAR – Vem har sagt att en kladdkaka behöver innehålla kakao? Den här varianten med lätt citronsmak är inte riktigt lika mastig! Den är god som den är, men extra god tillsammans med en klick grädde och passionsmarinerade jordgubbar. 
Recept: HÄR


KLADDKAKA MED PEPPARKAKSSMAK
 – Bland det enklaste, men godaste jag nånsin har bakat. Jag åt den varm med en kula vaniljglass och kom till mat-himlen. Det gör inget att det inte är jul riktigt ännu, gör den ändå!!
ReceptHÄR

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..