Veckans recept: Fräsch pastasallad

IMG_7972

Det sägs ju att man delvis äter med ögonen och bara bilder på den här rätten gör mig riktigt hungrig! Veckans recept är en pastasallad, det lägger jag inte upp i bloggen så ofta. Det är konstigt – det är ju en av världens bästa rätter. Superlätt, supergott och superflexibelt. Du kan ha i typ vad som helst och det blir ändå gott. 🙂 Den här varianten innehåller färsk mango, sockerärtor och grillade filéer från Hälsans Kök, dom kan jag verkligen rekommendera.

DU BEHÖVER (till två personer):
– 4 st grillade filéer från Hälsans Kök
– 1 dl sweet chili-sås till stekning

– Pasta för två personer
– Bladsallad
– En mango
– En näve färska sockerärtor
– En halv rödlök
– Ca 1 dm gurka
– 8 st cocktailtomater
– En burk majs
– En röd paprika

Till dressingen: olivolja, krämig balsamico och italiensk salladskydda

IMG_7967
IMG_7965

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten, du vill att pastan ska vara helt kall när den blandas med grönsakerna.

2. Hacka alla grönsaker och lägg i en bunke. Blanda ner den kalla pastan.

3. Stek filéerna hela i salt och peppar. Ringla över sweet chili-sås på slutet och låt denna sjunka in. Se till att inte ha för hög värme bara, sockret i såsen gör att det lätt bränns vid.

4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål. Blanda ner dressingen i bunken med pasta och grönsaker.

5. Skär filéerna i strimlor efter stekning och servera tillsammans med pastasalladen.

IMG_7968

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..