Julbak: Pepparkakswhoopies


Årets första julbak!! Jag vet att det är första advent idag och att ni säkert hellre hade velat ha det här inlägget tidigare – förlåt för det. Men som plåster på såren så går det jättesnabbt att slänga ihop dessa whoopies, så ni hinner till adventsfikat ändå. Whoopies är egentligen en kaka som är fylld med nån slags frosting, men här har jag använt mig av vaniljglass. Du kan göra hemmagjorda pepparkakor eller köpa färdiga, det viktigaste är att dom är runda till formen. Toppa dina whoopies med exakt vad du vill, jag använde hackad daim och riven kokos. De är i varje fall DRÖMGODA!

Och visst ja! Det här är egentligen bilder tagna förra året och jag trodde verkligen att jag lagt upp dom + tillhörande recept. Men jag hittar inget sånt inlägg, så jag kan inte ha gjort det.. Men ifall nån av er känner igen det här receptet så vet ni isåfall varför. 🙂

DU BEHÖVER (till 10 st whoopies):
– 20 st runda pepparkakor
– 1 liter vaniljglass
– 200 g mörk choklad
– Valfria toppings


SÅHÄR GÖR DU:
1. Baka dina pepparkakor och låt svalna. Om du köper färdiga så kan du såklart skippa det här steget!

2. Ta ut glassen ur frysen och låt den mjukna. Tryck ut den i en/flera formar, dubbelkolla att du kan få ut 10 st bitar glass lika stora som dina pepparkakor. Ställ sedan in glassen i frysen igen.

3. Förbered dina toppings. Smält chokladen och doppa ovansidan av dina pepparkakor i denna. Doppa efter det pepparkakorna i dina toppings innan du låter chokladen stelna.

4. Ta fram glassen och skär/stansa ut och skär ut bitar av glassen som passar dina pepparkakor. Lägg glass mellan två pepparkakor och ställ in dina whoopies i frysen fram till servering. Lätt som en plätt!

  1. Matilda skriver:

    Hej Mathilda! Jag gillar alltid dina recept på middagar här på bloggen och undrar om du skulle kunna göra något förslag på en god nyårsmiddag? Jag är vegetarian men vet inte riktigt något smarrigt recept som känns genomarbetat och festligt. Tänker något annat än en quorn-bit med potatis. Kanske något med svamp, bönor etc? Hade uppskattats så mycket!

    Puss och kram och tack på förhand! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..