Planerna inför min födelsedag


Ja, ni läste rätt!! På söndag fyller jag år! På lördag har jag och Oskar gemensamt drop in för släkt och familj, vi har ju nämligen slagit ihop våra firanden i år. Han tar examen imorgon så det passade bäst så! Vi kommer bjuda på fika och kaffe, jag kommer göra det enkelt för mig och baka sånt som man lätt kan göra mycket av. Jag tänker mig…

– Brownie (bakad i stor form) skuren i mindre bitar, toppad med pepparkaksgrädde
– Vanilj- och hallonbrownie (bakad i stor form) skuren i mindre bitar, toppad med vanlig grädde
– Hastbullar med saffran och vaniljfyllning. Hastbullar = bullar som går jättesnabbt att göra, mitt tidigare recept hittar ni HÄR.
– Sen hjälper mamma mig att baka vegansk frozen ”cheesecake” med glutenfria pepparkakor. Den kommer gå att äta för alla med allergier/särkost. 🙂

Namnlöst-1
1an – HÄR // 2an –HÄR

På kvällen kommer våra vänner över, i nuläget ser detta ut att bli min outfit. Toppen är något oversized, så jag kommer ha ett smalt skärp i midjan. Alla kommer över efter middagstid, vi kommer alltså inte bjuda på någon mat. Tanken är att vi ska dricka lite, ha det trevligt och sen åka vidare in mot stan.

Vi har tänkt bjuda på två enheter, varav den ena nog blir ett glas bubbel. Det går alltid hem tänker jag. Men den andra är jag och Oskar lite osäkra på. Ska man göra någon enkel, men god drink? Isåfall, vilken? Tips mottages!

 1. Malin skriver:

  Någon mojitovariant går ju alltid hem!
  Ljus Bacardi utan smak, ramlösa, passionssoda, lime, passionsfrukt, is och mynta du kan nästan göra det som en bål så blir det smidigt!

  MEN tips om ni vill bjuda på galet goda shots: likör 43, blåbärssoppa och toppa med grädde. Smakar som en blåbärspaj typ, magiskt!

 2. Ebba skriver:

  Bjud på Moscow mule (googla). God och fräsch drink som är väldigt lätt att göra utan att det känns som en ”slarvig” drink (typ som vodka redbull). Drinken serveras helst i en kopparfärgad mugg om jag inte minns helt fel.. Men du har säkert många andra fina glas att tillgå 🙂 Hoppas festen blir lyckad, kram.

 3. Linda skriver:

  Amaretto sourz är ett säkert kort! Skulle annars rekommendera sorbet som man lägger upp en kula i varje glas (Citron är godast enligt min smak) och fyller på med bubbel, blir som en god glassdrink! Små sure/sure fisk blandat med Sprite eller 7-up är också väldigt gott och superenkelt. Lätt att efterlikna Pinchos drinkar med massor av is och några godisar på toppen. Vill man köra en juligare variant gjorde jag en supergod äpple och kanelsangria där jag blandade bubbel, äppelmust och kanelsockerlag som fick stå och dra med lite skivade äpplen några timmar.
  Lycka till och hoppas ni får ett trevligt firande! Kram

 4. Elvira skriver:

  Ett tips är glubbel! Alltså glögg + bubbel

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..