Veckans frågor

IMG_7974
Q: Vart är tröjan ifrån? Såå fin!
A: Tack så hemskt mycket! Den kommer ifrån H&M och går att hitta HÄR!

Q: Halloj! Jag tror man kan göra en slags ”julskinka” av rotselleri i ugn! Har du testat det? Undrar om det är svårt och gott osv..??
A: Svar ja, det har jag. Det är inte min melodi, men det är för att jag gärna vill ha en vegetarisk ”julskinka” som är så lik vanlig skinka som möjligt. Jag tycker helt enkelt inte att rotselleri eller någon annan rotfrukt är det bästa substitutet, men det beror ju helt på vad man är ute efter!

IMG_8174
Q: Hej, vad använder du för laktosfri choklad?
A: Jag använde en variant från märket Green Star, jag hittade den på Coop om jag inte minns fel. 🙂

Q: Ser väldigt god ut! För att kakan ska bli laktosfri krävs det att även smör och eventuell grädde är det! Blir lite förvånad att det inte skrivs ut i receptet. Ska prova att baka den på mjölkfria produkter då jag inte tål mjölk.
A: Hej! Jag utgick ifrån att det var uppenbart att den behövde innehålla laktosfria produkter för att bli laktosfri. Jag gjorde min laktosfri, men det kanske inte alla vill göra. Men du har rätt, jag kunde absolut varit tydligare med det!

Q: Får man vara nyfiken och fråga vad Oscar har pluggat? Vad härligt att ni hade en sådan rolig kväll! Tänkte på det ni sa i podden, hur mycket ni växt och ”lugnat” ned er lite. Tänk hur ni (jag har varit lika extrem själv) stressade med allt förut, fina julklappar och perfekta födelsedagsfiranden. Med tiden inser man att allt inte behöver vara på topp, det blir bra ändå liksom. Jag har själv lugnat mig väldigt mycket de senaste åren också, så därför blev det liksom extra skönt att läsa. Verkade vara en supertrevlig kväll! Önskar dig en god jul och lycka till nu efter att poddresan tagit slut! Stor kram

A: Självklart får man det! Han har gått en tvåårig utbildning på IHM Business School som heter Internationell Säljare B2B (Business to business). Det är en yrkeshögskola som det kostar pengar för företag att skicka sina anställda på. Men den är CSN-berättigad och gratis för ”vanliga” elever.

Det är så sant som du säger! Det är som det är & blir som det blir. Allt behöver verkligen inte vara på topp, när man släpper det fokuset kan man passa på att njuta lite istället. God jul <3 <3

IMG_8379
Q: Hej! Du använder ju ofta parmesanost i dina recept, så jag undrar vilken parmesanost köper du? Jag har inte hittat någon utan löpe varken i mataffären eller med hjälp av google. 🙂 
A: Jag köper den som är billigast per kilo. 🙂 Som du säger så finns det ingen parmesanost som är fri från löpe – ännu. Jag köper alltid halloumi, ev. smörgåsost, fetaost och liknande utan löpe, på den fronten finns det nämligen några olika att välja mellan.
Jag har skrivit en hel del om löpe tidigare i bloggen, är ni intresserade av hur jag ställer mig i frågan så finns det inlägget under kategorin ”Vegetariskt” här i bloggen!

IMG_8409
Q: Men gud va kul! Har helt missat att du skriver för Veckorevyn, det är ju stort tycker jag! Det förtjänar du verkligen, älskar alla dina recept och att du alltid är så välformulerad. Kram
A: Tack, vilket oerhört fin komplimang! <3 Jag har kanske inte varit tydlig nog med det här i bloggen, men jag har gjort recepten till VR under hela 2018 om jag inte missminner mig. Det har känts jättestort även för mig!
Men, som många av er hört, så kommer Veckorevyn-tidningen dessvärre läggas ner nu vid årsskiftet. Jag kommer därmed inte göra fler recept för dem. 🙁 Jag är kvar på Bonnier Magazines & Brands/Tailsweep, bloggen kommer med andra ord ligga kvar precis som vanligt! Men det känns tråkigt, slutet på en era kan man säga. VR har ändå funnits sen år 1935 (!!) och var den sista existerande livsstilstidningen med unga kvinnor som målgrupp.

  1. Johanna skriver:

    Hur ser du på attVeckorevyn, och flera andra tidningar, tvingas lägga ner ur din synvinkel i och med att du studerar till att bli just journalist? (eller är det mediekommunikation du läser?). Ser du det som en möjlighet att tidningarna istället digitaliseras eller ser du det som negativt att vanliga papperstidningar inte säljer och tvingas lägga ned? Är nyfiken på hur du tänker kring din framtid jobbsituation och jobberbjudanden/arbetsmarknad med konkurrens osv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..