Veckans bakning: Jordnötssmörsbollar

IMG_8670

Här kommer jag med en REVOLUTION! Jag vet inte om det här är en redan existerande grej, men jag har i varje fall aldrig sett- eller ätit det. Igår gjorde jag jordnötssmörsbollar! Alltså chokladbollar, fast med jordnötssmör istället för kakao och kaffe. Resultatet var så gott, så gott, så gott. De är busenkla att göra och består antagligen utav ingredienser du redan har hemma (i alla fall om du, liksom mig, äter jordnötssmör på daglig basis). Ni MÅSTE göra dessa!

Tips! Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin för att göra bollarna veganska!

DU BEHÖVER (till ca 15 st):
– 125 g rumstempererat smör
– 1,25 dl socker
– 2 tsk vaniljsocker
– 5 dl havregryn
– 1 dl jordnötssmör, jag använde ”crunchy”
– 1,5 msk vatten
– 0,25 tsk salt
– Pärlsocker

IMG_8673
IMG_8675

SÅHÄR GÖR DU:
1. Vispa ihop smör med strösocker och vaniljsocker med en elvisp. Vispa i någon minut så allt blandas ordentligt och större smörklumpar försvinner.

2. Addera jordnötssmör, havregryn, vatten och salt. Använd återigen elvispen för att blanda ihop allting.

3. Rulla bollar av smeten och rulla dessa i pärlsocker.

4. Förvara i kylen tills du ska servera dem!

Namnlöst-1
IMG_8671

LOADING..