Veckans recept: Quorn ”Sesame Jack”

IMG_8645

Veckans recept är en riktig höjdare och min inspiration kommer ifrån restaurangen TGI Friday’s förrätt vid namn ”Sesame Jack Chicken”. Har ni ätit den någon gång? Jag minns den som väldigt god och tänkte att det kunde vara kul med en vegetarisk variant! 🙂 Jag använde mig av quornbitar som smaksattes med sesamolja och sweet chili-sås, de är lätt friterade och serverade med färsk broccoli. Lägg till ris eller något annat tillbehör om du önskar!

DU BEHÖVER (till två personer):
– 300 g quornbitar
– 2 st ägg
– 1,5 dl vetemjöl
– 1,5 dl sweet chili-sås
– 3-4 msk sesamolja
– 2 tsk kinesisk soja
– En näve skalade sesamfrön
– 250 g färsk (eller fryst) broccoli

IMG_8651
IMG_8647

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tina quornbitarna, mikron funkar bra om du inte har tid med något annat.

2. Blanda sweet chili-sås, soja, sesamolja och sesamfrön i en liten skål. Rör om.

3. Skär broccolin i bitar och koka ca 5 minuter. Häll av vattnet, men låt bitarna ligga kvar i kastrullen under lock. Då håller de sig varma fram till servering!

4. Vispa upp äggen i en skål, lägg mjölet i en annan. Vänd quornbitarna i: 1. Mjöl, 2. Ägg och 3. Mjöl igen. Ha ner de panerade bitarna i stekpanna med rikligt med olja, gärna rapsolja som har en naturell smak.

5. Krydda bitarna med salt och peppar (snåla inte) och stek tills de fått fin, gyllene yta.

6. Ha ner sweet chili-blandningen i pannan, se till att sänka värmen lite så det inte sprätter så mycket. Låt såsen stekas med i pannan i ytterligare några minuter. Smaka av med salt & peppar.

Servera dina Sesame Jack-inspirerade Quornbitar tillsammans med den nykokta broccolin. En snabb och riktigt god lunch/middag är redo att avnjutas!

IMG_8650

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..