Veckans recept: Kryddig chorizopasta

IMG_8744

Veckans recept skämtar man verkligen inte bort! Den här kryddiga pastarätten blev så, så bra. Jag hade fått för mig att jag inte gillade vegokorv så mycket, men jag ville så gärna testa idéen till den här rätten som jag hade i huvudet. Vi köpte chorizo från Hälsans Kök och den var ju jättegod?! Både jag och Oskar blev riktigt positivt överraskade. 🙂 Den här rätten är något spicy, vill man göra den mildare så rekommenderar jag vanlig creme fraiche istället för den smaksatta!

DU BEHÖVER (till 4 personer):
– Valfri pasta för fyra personer
– Ett paket chorizo från Hälsans Kök á 280 g
– En paprika
– Två nävar frysta haricot verts
– En gul lök
– Oliver efter tycke och smak
– 2-3 st vitlöksklyftor
– 1,5 tsk sambal olek
– 0,75 dl tomatpuré
– 1 tärning grönsaksbuljong
– 1 förpackning creme fraiche med smak av paprika & chili
– 3 dl matlagningsgrädde

IMG_8737
IMG_8741

SÅHÄR GÖR DU:
1. Skär tinad chorizo i ”mynt”, stek dessa till önskad stekyta i en större stekpanna/gryta.

2. Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök, tinade haricot verts, oliver och strimlad paprika i grytan. Fräs tills grönsakerna mjuknat.

3. Addera creme fraiche, matlagningsgrädde, tomatpuré, sambal olek och buljongtärning. Låt detta koka upp till en krämig sås. Smaka av såsen med salt och peppar.

4. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Medans du gör detta kan såsen få puttra på låg värme. Tips! Tillsätt ca 1 dl av pastavattnet i grytan ifall du tycker såsen är för tjock.

5. Ha ner den färdigkokta pastan i grytan med såsen. Blanda noga och servera direkt, gärna med lite riven parmesan på toppen!

IMG_8747

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..