Så fixar du en snygg backslick!

Inlägget innehåller reklamlänkar/adlinks från Lyko.se

Namnlöst-1

Det var flera av er som var nyfikna på hur jag fick till frisyren jag bar i helgen – kul!! Jag har typiskt skandinaviskt hår sett till texturen, det är ganska tunt och ganska volymlöst. Jag har tidigare försökt få en mer ”volymig” look att hålla under en hel kväll, men misslyckats. Men den här gången lyckades jag riktigt bra och jag tänkte visa er vad jag använde för produkter.

Tyvärr fotade jag inga bra ”steg för steg”-bilder eftersom jag inte visste om det skulle bli bra. Men jag ska försöka vara så pedagogisk jag bara kan. 🙂

Namnlöst-1

Innan du börjar: Tvätta håret och handdukstorka det.

1. Thickefy Foam från SebastianHÄR
Tryck ut en klick stor som en golfboll av moussen, applicera i hårbotten (dvs inte i längderna). Jag drog händerna från hårfästet mot bakhuvudet för att redan nu börja lägga håret i den riktning jag vill ha det.

2. Volumpt Spray från SebastianHÄR
Spraya ca 5-7 spray i hårbotten. Använd samma handrörelser som på det föregående steget för att dra håret bakåt.

Föna håret torrt. Mitt hår blir helt platt då, men har du lockigt/vågigt hår kan du platta det!

3. Drynamic Torrshampoo från SebastianHÄR
Spraya håret med torrshampoo, framförallt i luggen och på sidorna. Just det här torrshampoot ger jättebra textur som gör mitt hår (som annars är väldigt lent/glansigt efter tvättning) följsamt och lättare att forma.

4. Extreme Spray från Maria NilaHÄR
Borsta håret bakåt tills du har en look du gillar. Spraya håret ordentligt med detta hårspray från Maria Nila som är riktigt bra!

5. Shale Strong Waz från Maria NilaHÄR
Färdigställ looken genom att försiktigt stryka/dra på vax från hårfästet och bak mot bakhuvudet. Skippa inte vaxet, det var nog den viktigaste pusselbiten för mig. Jag hade aldrig testat det innan. Jag avslutade sedan med ytterligare lite hårspray!

Sen är looken klar! 🙂 Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..