Veckans recept: Quorn-tandoori

IMG_8798

Den här rätten är en riktig vardagsräddare: Den går väldigt snabbt och kräver inte så många ingredienser. Jag har nämligen fuskat med en färdig kryddmix – men hur smidigt är inte det ibland? Tandoori åt vi mycket när jag var mindre, men jag har inte förrän nu kommit på hur enkelt det är att göra hemma! Jag kommer till 100% göra om den här rätten. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– 300 g quornfiléer
– Ris till två personer
– 1 st gul lök
– En påse ”Chicken Tandoori”-kryddmix från Santa Maria (den är vegetarisk trots namnet)
– 2,5 dl matyoghurt
– 2 dl vatten
– 1 msk grönsaksfond
– Ett halvt blomkålshuvud

IMG_8796
IMG_8794

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i mindre bitar och krydda med salt, peppar och kanske något mer som du tycker är gott. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

2. Tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Skär quornfiléerna i stora bitar. Stek bitarna tillsammans med strimlad lök i en stekpanna.

4. Tillsätt kryddmixen, matyoghurten, grönsaksfond och vatten. Låt allting koka upp och smaka sedan av med salt & peppar.

5. Servera din Quorn-tandoori tillsammans med det färdigkokta riset och den ugnsrostade blomkålen!

IMG_8801

  1. Emelie skriver:

    Det här ser såå gott ut, ska testa det nu ikväll. Älskar alla dina recept, hjälper mig och min sambo när vi inte har några ideér 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..