Veckans recept: Broccoli- och purjolökspaj

IMG_8860

Ni vet när man har en bild av något i huvudet som visar sig bli till och med bättre än vad man trodde? SÅ är mina känslor inför den här pajen! Den blev sjukt bra. Paj är dessutom billigt och perfekt att göra matlådor på. Just den här varianten är smaksatt med broccoli och purjolök!

DU BEHÖVER (till en paj á 24 cm/diameter):
– Pajdeg, jag köpte färdig från märket Pop Bakery (Färdig pajdeg = En revolution!)
– 250 g broccoli
– En halv purjolök
– 3 st ägg
– 3 dl matlagningsgrädde
– 1 dl mjölk
– 250 g riven ost, jag använde 100g mozzarella och 150g ”gratängost”

IMG_8855

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Skär broccoli och purjolök i valfritt stora bitar. Jag skar små bitar purjo och större bitar broccoli, men man gör precis som man vill.

3. Stek purjolöken i en stekpanna tillsammans med salt & peppar. Den behöver inte få färg, men ska mjukna helt.

4. Blanda ägg, matlagningsgrädde, mjölk och 150g riven ost i en bunke. Rör om noga och krydda med salt & peppar.

5. Tryck ut den färdiga pajdegen i en pajform, skär av ev. deg som blir överflödig upptill. Nagga degen med en gaffel. OBS! Degen från Pop skulle inte förgräddas, men detta kan variera från märke till märke. 

IMG_8859

6. Sprid ut den stekta purjolöken i botten på pajformen. Häll på ägg- och ostblandningen ovanpå.

7. Lägg slutligen i dina broccolibuketter. Jag la dem i ett runt mönster, men man kan lika gärna ha i dem på måfå.

8. Toppa pajen med 100 g riven ost, gärna mozzarella. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna lite och servera sedan med en god sallad!

Namnlöst-1

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..