Mina favoritsubstitut

Nu har jag varit vegetarian i snart tre år och under den perioden har jag testat en hel del substitut. Smaken är som baken och vissa saker som många verkligen gillar faller inte mig i smaken – och tvärtom. Under åren som gått så finns det vissa produkter jag gång på gång återkommer till. De är användbara, smakar väldigt bra och har en bra konsistens. Det här inlägget kommer handla om två av mina absoluta favoriter. 🙂

Namnlöst-1

QUORN – Först ut är produkterna från Quorn, närmare bestämt filéerna och bitarna. Strax efter jag blivit vegetarian åt jag nästan bara Quorn, men jag förstår såhär i efterhand att jag ibland tillagade de lite fel. Produkterna från Quorn gör sig jättebra i såser, till rätter som tillagas i ugnen eller i många rätter där man annars hade haft kyckling. De passar mindre bra att grilla (vilket jag gjorde mycket i början).

Tre goda recept som innehåller Quorn-produkter:
– Quorn ”Sesame Jack”: HÄR
– Lyxig tryffelpasta: HÄR
– Quornpinnar med mos och remouladsås: HÄR

Namnlöst-1

FORMBAR FÄRS – Den här revolutionen från märket Anamma tror jag inte någon av er har missat. Den innehåller ett visst ämne (som jag inte minns namnet på) som binder/smälter samman när det når en viss temperatur. Det är därför viktigt att inte tina färsen för hårt i mikron, men så länge man inte gör så det så håller den ihop helt felfritt. Den formbara färsen passar jättebra till vegoköttbullar, biffar eller varför inte rullader? Liksom Quorn-produkterna så gör sig inte färsen heller jättebra på grillen, den är godast med en rejäl stekyta.

Tre goda recept som innehåller Anamma’s formbara färs:
– Mozzarellafyllda vegofärsbiffar: HÄR
– Svampfyllda rullader: HÄR
– Färsbiffar med pesto-pasta: HÄR

  1. Louise skriver:

    Tack för ett välarbetat och matnyttigt inlägg 😀
    Du är en såå stor inspiration för mig som sedan i somras har börjat gå över mer och mer mot det vegetariska. Tack för att du alltid kommer med bra tips och grymma recept här i bloggen. Önskar dig en härlig dag. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..