Veckans bakning: Bountykaka

IMG_8872

Det finns många tillfällen i livet där man vill bjuda på något gott, men inte har tid att förbereda det precis innan gästerna kommer. Vare sig det är ett födelsedagsfirande, en middag eller en mellokväll så vill man inte lämna för mycket att göra till samma dag. Den här GUDOMLIGT goda Bountykakan går utmärkt att göra i förväg och förvara i frysen! Moussen är silkeslen och botten är seg och god. Dessutom är den lätt att göra!

DU BEHÖVER (till en kaka á 24cm/diameter):
Till kokosbotten:
– 200g riven kokos
– 2 dl socker
– 3 st ägg
– 2 tsk vaniljsocker
– 75g smör

Till mjölkchokladmoussen:
– 200 g ljus bakchoklad
– 3 dl vispgrädde
– 2 st ägg
– 2 msk honung
– 60g s mör

– 3 st dubbel-Bounty, samt lite riven kokos till dekoration

IMG_8875

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att göra kokosbotten! Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda kokos, vaniljsocker och socker i en bunke, tillsätt sedan smält smör och rör om. Tillsätt slutligen äggen och blanda allting till en jämn, ganska kompakt smet.

3. Tryck ut kokossmeten i en form med löstagbar kant. Se till att den är jämnt fördelad och ha gärna ett bakplåtspapper under. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt (den kan vara kvar i formen)!

Namnlöst-1

4. Gör sedan moussen! Vispa ägg och honung i ca 2 minuter, blandningen ska få en fluffig konsistens. Ställ åt sidan.

5. Vispa grädden löst i en annan bunke, ställ åt sidan.

6. Smält chokladen över vattenbad tills den är helt smält. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält.

7. Häll ner chokladen i bunken med ägg och honung. Använd en slickepott för att blanda allting ordentligt innan du slutligen vänder ner grädden. Blanda allting med stora, vändande drag och sluta inte förrän moussen är helt fri från färgskiftningar.

8. Häll moussen ovanpå den sega kokosbottnen och jämna till ovansidan så den är plan och fin. Låt stå i frysen i minst 4 timmar, men gärna över natten. 


VID SERVERING:

– Separera tårtan från formen direkt när du tagit ut den ur frysen. Skär med en blöt, vass kniv runtom hela kakan så att den inte är fäst i formen någonstans. Lossa sedan den löstagbara kanten.
– Efter detta får du gärna låta tårtan stå framme i ca 1-2 timmar innan servering. The more the merrier!
– Dekorera gärna din tårta med Bounty som du skurit i bitar. Men tänk på att lägga på dessa efter att du tagit ut kakan ur frysen!

IMG_8877

Ready to serve!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..