Veckans bakning: Hjärtformade bakelser

IMG_8941

Den här veckan ersätter jag Veckans Matsedel med dessa supergulliga, hjärtformade bakelser. Varför? För att det är Alla Hjärtans Dag på torsdag och jag vill såklart att ni ska hinna göra dessa! De är smaksatta med choklad och vanilj och innehåller inga tekniskt svåra steg. Bottnarna är mina absoluta favoriter, de är sjukt saftiga och jag har tipsat om dem flera gånger tidigare. Vaniljkrämen är fast i konsistensen och därmed perfekt för spritsning. Skäm bort din partner/vän/familj med dessa godingar på torsdag!

DU BEHÖVER (till 5 st hela bakelser):
Till chokladbottnarna:
– 1,4 dl vetemjöl
– 1,4 dl strösocker
– 0,75 dl kakao
– 0,75 tsk bikarbonat
– 0,5 tsk bakpulver
– 0,5 tsk salt
– 1,5 tsk vaniljsocker
– 1 st ägg
– 0,9 dl mjölk
– 0,5 dl rapsolja
– 0,9 dl kokande vatten

OBS! Mängden ingredienser är så random/ojämn för att jag delat ett ordinarie recept i fyra. Var så exakta ni kan!

Till vaniljkrämen:
– 100 g färskost
– 2 dl florsocker
– 3 dl vispgrädde
– 3 tsk vaniljsocker
– En knivsudd bakpulver

Du kommer också behöva en hjärtformad pepparkaksform (ca 8 cm hög som mest), strössel till dekoration och 2 st engångsformar i folie á 23 cm/diameter.

IMG_8935

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med chokladbottnarna! Sätt ugnen på 150 grader. Smöra (men bröa inte) dina två formar.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Ha ner ägg, mjölk och olja i en annan bunke, vispa lätt ihop detta med hand.

4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen, jag blandar i hälften i taget för att försäkra mig om att alla klumpar är borta.

5. Häll till sist ner det kokande vattnet, rör om försiktigt tills smeten är helt blandad. Den kommer vara ganska lös!

6. Fördela smeten i dina två formar. Det kommer se väldigt lite ut, men bottnarna kommer bli perfekt tjocklek för just detta ändamål – I promise!

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 23 minuter. Låt svalna helt innan du tar ut dom ur sina folieformar. 

IMG_8938
Namnlöst-1

8. Gör sedan vaniljkrämen/frostingen! Vispa ihop färskost, vaniljsocker och florsocker med elvisp.

9. Tillsätt grädde och bakpulver och vispa till en fast, fluffig konsistens. Ha ner frostingen i en spritspåse med öppen stjärntyll (om du har tillgång till detta). Annars funkar det jättebra med en fryspåse som du klippet bort ett hörn på, men då kommer det spritsade mönstret bli runt.

10. Stansa ut hjärtan ur dina avsvalnade bottnar, 5 st per botten.

11. Spritsa ut frosting på två hjärtan och lägg dem på varandra. Toppa med strössel. Förvara dina bakelser i kylen tills det är dags för servering! 

IMG_8937

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..