Recept: Min bästa Bolognese

IMG_8922

I slutet av förra veckan fick jag hem ett jätteroligt bud från Quorn i och med lanseringen av deras stora förpackning med färs! Budet innehöll allt du kan tänkas behöva för att göra en riktigt god Bolognese, samt lite spännande ingredienser som man kanske inte tänkt på att ha i. Choklad eller kanel till exempel, hade ni vågat testa det? 😉

Själv så har jag alltid vin, grädde och pesto i min Bolognese. Jag snålar inte med tomatpuré och adderar ofta ketchup för lite sötma. Och ni då, har ni några ingredienser i eran bästa Bollo som är lite ovanliga?

IMG_8920
IMG_8918
Wise words! Ett så enkelt beslut som att välja Quorn Färs vid en måltid kan göra stor skillnad.

Jag såg det här som min chans att dela med mig av min absolut bästa Bolognese! Ett tips från min sida som är viktigt att tänka på när man gör just vegetarisk Bolognese: Koka tomatsåsen först. Den blir såklart godare desto längre den får puttra, men till skillnad mot vanlig nötfärs så är inte den långa tillagningstiden till vegofärsens fördel. Då kan den lätt bli för mjuk och tappa sin textur. Så koka alltid såsen i en egen kastrull och ha i vegofärsen (som du brynt) på slutet!

IMG_8949


DU BEHÖVER
(till 2 personer):
– 300 g Quornfärs eller annan vegofärs
– Spaghetti för två personer
– 1 burk finkrossade tomater
– 0,5 dl vatten
– 2,5 dl matlagningsgrädde
– 4 msk tomatpuré
– 1-2 st vitlöksklyftor
– 1 gul lök
– 1,5 dl matlagningsvin
– 1 msk grönsaksfond
– 3 msk pesto
– 2 msk ketchup
– 8 st cocktailtomater
– Parmesan till servering

IMG_8950

SÅHÄR GÖR DU:
1. Hacka lök och pressa vitlök. Fräs i olja tills bitarna mjuknat, tillsätt sedan matlagningsvin.

2. Låt vinet dunsta bort med ca 2/3. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, tomatpuré och grönsaksfond. Låt såsen puttra så länge du har tid. The more the merrier!

3. Tillsätt grädde, pesto, ketchup och tvådelade cocktailtomater till tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.

4. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen.

5. Bryn färsen i en egen stekpanna. Häll över den gräddiga tomatsåsen och smaka av ytterligare en gång så att kryddningen är bra.

Servera din Bolognese med grovt riven parmesan och NJUT!

IMG_8947

  1. Hej.
    Vill bara säga att jag testade receptet du la ut på pasta taco gratäng och den var verkligen super god.
    Brukar inte gilla taco annars men i en gratäng blev de super gott.
    Jag älskar verkligen recepten du lägger ut här på bloggen. De är så goda recept

Lämna ett svar till Johanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..