Q/A – Trött som vegetarian?


Q:
 Hej Mathilda! Jag har varit vegetarian helt och hållet nu lite mer än två veckor. Jag är så trött. Jag har ingen ork. Försöker träna son vanligt och äta, dricka och sova bra, men det går inte bra.. hade du det också så när du slutade äta kött?

Det här inlägget skrev jag för snart två år sedan, men sen dess har jag fått flera frågor på samma tema. Allra senast igår på Instagram DM. Så jag svarar på den igen. 😉 

Som svar på din fråga – JA!! Jag minns att jag vädjade till alla mina bloggläsare som inte äter kött och bad om råd, jag trodde liksom jag skulle vandra på rosa moln från dag 1. Jag fick i varje fall förklarat för mig att min kropp på sätt och vis detoxade i och med att den jobbade på att rensa ut all skit som finns i mycket kött man köper i butik idag.

Jag läste ett väldigt intressant inlägg på HÄR!


Innan jag slutade äta kött var dessa tillsatser något som min kropp var van vid att inta, mycket energi lades därför i början på att anpassa sig till att inte längre få i sig det. En detox, helt enkelt! Hursomhelst så försvann denna trötthet för mig efter ca 1,5 månader. Det kanske låter länge, men det är säkert individuellt precis som så mycket annat med kroppen. Det är i varje fall värt det i slutändan – kämpa på!!

PS. Glöm inte äta rätt multivitaminer som vegetarian/vegan! Jag äter en variant för veganer från Apoteket Hjärtat, samt extra D-vitamin. Brister av olika slag kan såklart också bidra till trötthet.

 

  1. Fanny skriver:

    Jag vill bara ”rätta” ditt inlägg lite då det innehåller en del faktafel, hoppas du inte tar illa upp! Köper man en fläskytterfilé är den behandlad sedan innan. Fläskytterfilé är nämligen ingen styckningsdetalj från grisen utan köttet är detsamma som benfri kotlett. Det är helt enkelt ett finare namn för kotlettrad utan ben. Det är alltså inte allt kött du köper i butik som innehåller druvsocker och stabiliseringsmedel. Jag har själv jobbat med styck/paketering på ett av Sveriges största slakterier och allt kött som paketerades där var 100 % rent kött vilket det mesta av köttet man köper i butik också är. Det är SKITBRA att du uppmuntrar folk till att äta vegetariskt (jag är själv vegetarian) men det är inte så att människor som äter kött är fullproppade med konstiga ämnen på grund av detta. För som sagt, ”vanligt” kött innehåller inga tillsatser och det är upp till en själv som konsument att kolla på innehållsförteckningen. Ofta är det billigt kött (som på något sätt är behandlat) som innehåller tillsatser.

  2. Linn skriver:

    Men tack!!!! Har aldrig tänkt på det??? Var också galet trött första månaden men var helt säker på att jag hade massa brister (järn och B12 som är vanligt) men hade endast lite försämrat D-vitaminvärde (som också påverka men det kunde inte bara vara det). Nu har jag ju fått svar!!! Såklart kroppen saknar ämnena och gör sig redo för att göra av med det. Så coolt egentligen, tack för detta inlägget

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..