Vegetarisk husman – Kommer ni ihåg?

Namnlöst-1

Strax efter sommaren gjorde jag en serie här i bloggen som jag valde att kalla för Vegetarisk Husman. Den bestod utav sex veckor där jag varje… onsdag (tror jag) lade upp ett recept på typiskt svensk husmanskost – fast helt utan kött. Syftet var att visa hur enkelt det är att byta ut köttet i rätter många säkert har ätit i sin barndom. Jag blev väldigt nöjd med resultatet! Skulle ni vilja att jag gör en liknande serie? Isåfall, har ni något tema ni gärna skulle vilja se?

VEGETARISKA KROPPKAKOR
med kantareller, pinjenötter och persilja
Recept: HÄR

POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA
med hemmagjort aubergine-bacon
Recept: HÄR

SVAMPFYLLDA RULLADER
med gräddsås och ugnsrostad potatis
Recept: HÄR

VEGANSKA RAGGMUNKAR
med sojabacon och lingonsylt
Recept: HÄR

KORVSTROGANOFF
med Pärssons ”Middagskorv” och ris
Recept: HÄR

KNAPRIGA QUORNPINNAR
med hemmagjort potatismos och remouladsås
Recept: HÄR

  1. Maya skriver:

    Jaa det var den bästa serien någonsin! Jag hade önskat en del 2 av Vegetarisk husman, räddaren i nöden för mig då jag bor i Australien och saknar svensk mat otroligt mycket. Vi testade att göra raggmunkarna förra veckan, herregud vad goda de var! Även min sambo älskade dem som aldrig ätit raggmunkar förr då han inte är från Sverige 🙂 Tack Mathilda, vi älskar din blogg och dina recept!

  2. Rebecca skriver:

    JA! Så kul att få lite inspiration såhär i Februari. Varit vego länge men känner mig så inspirationslös för tillfället

  3. Linn skriver:

    Men JA!!!! Blev vegetarian för 2 månader sen och hade mer än gärna sett en sån här serie. Har inga speciella krav, allt är välkommet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..