Veckans frågor

IMG_8947
Q: Spännande recept. Ska absolut prövas 🙂 Kör du vitt eller rött vin, tomat eller basilika pesto?
A: Kul! 😀 Jag var lite otydlig i det ursprungliga inlägget/receptet, men jag använder oftast rött vin (har jag bara vitt vin hemma så tar jag det) och alltid grön pesto. Men det blir säkert jättebra med röd pesto också! Receptet hittar ni HÄR.

Q: Har du provat eldorados vegobacon? Highly recommend!
A: Nej, men hör jättebra om det överallt! Måste verkligen testa det. 🙂 Någon annan läsare som testat? Var det bra/dåligt?

Namnlöst-1
Q: Hej, säger bara detta i ALL välmening, som en vän! Dina ögonbryn är målade väldigt långt ifrån varandra och det ser lite tokigt ut. Du är jättevacker och formen är superfin men tänkte bara säga detta som en vän som sagt. Hoppas du inte tar det dåligt utan bara som ett tips! Puss
A: Kan vi alla bara enas om att det här absolut INTE är en kommentar som skrivs i ”all välmening”? Du är jättevacker – MEN fixa din ögonbryn? Vem är det som sitter på facit för hur ett par snygga ögonbryn ser ut? Är inte det upp till var och en att avgöra? Det är ungefär som att antyda att en tröja är ful, att en person inte passar i en hårfärg. Alla tycker olika och det viktigaste är ju inte vad andra, helt främmande människor tycker.

Uppenbarligen så tar jag ju åt mig av denna kommentar, jag har nämligen i princip inga ögonbryn alls. Jag noppade bort dem under mina tidiga tonår och jag får dem inte att växa ut. Jag målar praktiskt taget dit mina ögonbryn och hatar att ”behöva” ha det så. Men även om kommentaren hade gällt något jag inte har samma komplex över så gillar jag verkligen inte det här sättet att framföra kritik på. ”Lilla gumman, du ser lite tokig ut”. Hade en vän verkligen sagt så? Överdriver jag?


Q:
Hej Mathilda! Jag såg i Andreas video att du har ett par träningstights från Reebook med vida streck på. Jag funderar på ett par likadana och undrar bara om du tycker om dem? Är de bra att träna i? 🙂
A: Jag tycker om dem på så vis att de är 0% genomskinliga. Det är verkligen jätteskönt! Däremot är de ganska låga i midjan vilket gör att de åker ner hela tiden. Jag går och drar upp dem jämt! Men annars är de jättesköna och snygga. 🙂

DSC07971

Q: Jag vill bara ”rätta” ditt inlägg lite då det innehåller en del faktafel, hoppas du inte tar illa upp! Köper man en fläskytterfilé är den behandlad sedan innan. Fläskytterfilé är nämligen ingen styckningsdetalj från grisen utan köttet är detsamma som benfri kotlett. Det är helt enkelt ett finare namn för kotlettrad utan ben. Det är alltså inte allt kött du köper i butik som innehåller druvsocker och stabiliseringsmedel. Jag har själv jobbat med styck/paketering på ett av Sveriges största slakterier och allt kött som paketerades där var 100 % rent kött vilket det mesta av köttet man köper i butik också är. Det är SKITBRA att du uppmuntrar folk till att äta vegetariskt (jag är själv vegetarian) men det är inte så att människor som äter kött är fullproppade med konstiga ämnen på grund av detta. För som sagt, ”vanligt” kött innehåller inga tillsatser och det är upp till en själv som konsument att kolla på innehållsförteckningen. Ofta är det billigt kött (som på något sätt är behandlat) som innehåller tillsatser.
A: Tack – jättebra input! Gillar verkligen när ni är källkritiska mot mig, det är superviktigt att vara det. Inlägget som personen har kommenterat handlar om trötthet som vegetarian och går att läsa i sin helhet HÄR. 

 1. Emma skriver:

  Allt blir SJÄLVKLART mycket jobbigare att höra när det är något man har komplex över. När jag var yngre fick jag höra bla från min mamma att jag såg ut som en pojke i min mittbena. Detta sa hon också bara för att vara snäll. Men jag blev offended och vägrade byta. En dag tog jag emot hennes råd & hon fick lov att göra mittbena på mig. Det var det bästa någonsin haha! Är så glad att jag lyssnade tillslut för nu när jag kollar tillbaka förstår jag verkligen vad hon menar. Jag tycker inte att kommentaren var så elak, utan kan förstå hur hen tänker. Du får såklart göra dina bryn precis som du vill, men jag kan hålla med kommentaren. Det finns ju faktiskt ”riktlinjer” när det kommer till hur ögonbryn passar ens ansiktsform, sen om man vill ”följa” dem eller inte är en annan femma. När det kommer till råd får man göra vad man vill med dem, ta emot eller inte. Men jag brukar iaf ta emot & prova. Det skadar inte att prova att fylla i dem längre fram. Trivs du inte i det då, skit i att fortsätta göra så då. Du är otroligt vacker hur som helst!!! Kram på dig ❤️

 2. Selma skriver:

  Ögonbrynskommentaren = skolboksexempel på härskartekniker som t.ex. ”säger det i all välmening”, ”du är vacker, MEN…” och ”menar det som en vän” för få en vidrig freakin kommentar att försöka se bra ut. Skribenten borde ställa sig själv frågorna: 1. Är det en positiv kommentar? 2. Hur kommer mottagaren påverkas/må av min kommentar? 3. Bryr sig någon verkligen om min åsikt? Är den relevant?

  CHECK YOURSELF på riktigt. Ett tips är att om det inte är något positivt = BEHÅLL DET FÖR DIG SJÄLV. 🙂

  Brukar typ aldrig kommentera men FAN vad man blir lack på sånt här skit.

  Du är HELT FANTASTISK Mathilda. Glöm aldrig det. Älskar din blogg!

 3. Elin skriver:

  Kan förstå att din reaktion blir negativ om det är någonting som du har komplex över, men tycker faktiskt att kommentaren var framförd på ett trevligt sätt och i all välmening. Jag anser att påpekarnden som görs med goda intentioner ofta kan medföra positiva saker och att man får insikt i någonting som man har svårt att se själv. Du hade kunnat fadea ögonbrynen in på ett mer naturligt sätt. Det är inte ovanligt att man i framtiden tittar tillbaka och är tacksam för att någon sa till en så att man fick insikt, kanske kommer fallet vara så för dig också.

 4. Matilda skriver:

  Vilken ful kommentar angående ögonbrynen! Jag håller med dig, inte alls menat i välmening. Vad menar hon skulle vara så fint med den kommentaren? Du ser dig själv i spegeln varje dag och har nog koll på hur du ser ut. Sedan är det liksom 2019 – dags att slopa tänket med att det är ok att kommentera folks kroppar och utseenden genom att gömma sig bakom att det skulle vara ”välment”.

  Till avsändaren: om du nu på allvar anser att det där är en välment kommentar bör du se över dina värderingar. Varför kliar det så mycket hur någon väljer att se ut ens?

  Så, slut på rant, haha. Blir bara matt.

 5. Sofia skriver:

  Nej det är inte trevligt att skriva så. Att kommentera någons kropp oavsett om meningen är att vara elak eller snäll så är det stötande. SPECIELLT eftersom du ju tar illa upp. Inte okej. Tycker det nästa är värre när någon skriver ”i all välmening”, vadå välmening???? Vem tänker den personen att den gör en tjänst genom den kommentaren?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..