Ny serie – Mathilda testar

Namnlöst-1

Det är dags för mig att köra igång ytterligare en liten serie här på bloggen! Och vad menas egentligen med det? Jag tänker att jag på samma dag varje vecka ska lägga upp ett inlägg på samma tema. Förra gången var temat Vegetarisk husmanskost och då la jag upp hela recept, men den här gången är temat/upplägget lite annorlunda.

Jag tänker att jag ska testa olika märkens vegetariska/veganska produkter! Vilken vegan-ost på marknaden funkar egentligen bäst att smälta, vilka vegobullar är godast, vilken växtbaserad grädde går bäst att vispa? Hur kul idé är inte detta?! Dessutom vill jag verkligen veta detta personligen!

Jag tänker att inläggen ska komma upp på onsdagar och första inlägget kommer upp redan nästa vecka. Men nu vill jag ju såklart veta vad ni vill att jag testar! Vad är ni mest nyfikna på att få recenserat? Och utifrån vilka kriterier? Min tanke är att testa tre olika produkter per inlägg, utifrån tre olika kriterier: smak, pris och… vadå? Utseende/likhet med det animaliska originalet?

Kom med alla era bra tips! 🙂

 1. Clara skriver:

  Kul idé!!
  Vore kul med test av substitut som liknar ”pulled p*rk*; vilken som är godast av ärtprotein, havre, jackfruit t ex… har själv inte vågat på mig att testa någon av dessa nämligen haha. Kram!

 2. Lisa skriver:

  Vore kul att höra som du nämnde vilken veganost som är godast! Även testa olika havredrycker kanske? Finns så många från olika märken och vet inte själv vilken jag föredrar hehe 🙂 Nåt annat kul vore testa vilket märke som gör godast falafel, typ anamma findus ica osv.

 3. Smak, likhet med det animaliska originalet, hur produkten ”beter sig” vid tillagning (tex en produkt kanske funkar super att steka medan en annan är bättre att koka osv), användarvänlighet, konsistens, klimatpåverkan vid tillverkning/framställning, näringsvärde/innehåll, utseende (man äter ju trots allt delvis med ögonen). Finns många andra aspekter som kan vara instressanta men förhoppningsvis fick du några tips 🙂

 4. Annie skriver:

  Vegansk ost att ha i paj hade varit intressant! Även färs.

 5. Lisa skriver:

  Hej!
  Så kul koncept!! Förslag:
  – Testa frys substitut överlag
  – Jämför Quorn och Soyafärs?
  – Testa olika vegetariska färdigrätter?
  – Testa olika färdigbullar,falafel,grönsaksbullar eller liknande?

  Vissa förslag bättre än andra. Något kanske kan komma till hjälp? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..