Ny serie – Mathilda testar

Namnlöst-1

Det är dags för mig att köra igång ytterligare en liten serie här på bloggen! Och vad menas egentligen med det? Jag tänker att jag på samma dag varje vecka ska lägga upp ett inlägg på samma tema. Förra gången var temat Vegetarisk husmanskost och då la jag upp hela recept, men den här gången är temat/upplägget lite annorlunda.

Jag tänker att jag ska testa olika märkens vegetariska/veganska produkter! Vilken vegan-ost på marknaden funkar egentligen bäst att smälta, vilka vegobullar är godast, vilken växtbaserad grädde går bäst att vispa? Hur kul idé är inte detta?! Dessutom vill jag verkligen veta detta personligen!

Jag tänker att inläggen ska komma upp på onsdagar och första inlägget kommer upp redan nästa vecka. Men nu vill jag ju såklart veta vad ni vill att jag testar! Vad är ni mest nyfikna på att få recenserat? Och utifrån vilka kriterier? Min tanke är att testa tre olika produkter per inlägg, utifrån tre olika kriterier: smak, pris och… vadå? Utseende/likhet med det animaliska originalet?

Kom med alla era bra tips! 🙂

 1. Åh, vilken bra idé! Detta är något som stoppar mig lite från att prova på veganska alternativ, för man vet liksom inte om något är flipp eller flopp. Kanske olika färser? Vilken som funkar bäst att ha som den är (till typ tacos) och vilken som passar bättre i typ köttfärssås. Eller detta kanske du redan har tips på?

 2. Du har säkerligen redan hört talas om bryntatuering, men annars kanske det är något att testa om det är jobbigt att alltid behöva ”skapa sig” ett par ögonbryn. Inte gjort själv men verkar så smidigt! 🙂

 3. Åh jag skulle så gärna se dig testa olika veganostar! Speciellt nyfiken är jag på de fetaostvarianterna att ära kalla i typ en sallad 🙂

 4. Kul idé!! Testa gärna veganost, vegankorv samt köttsubstitut som inte är sojabaserade utan gjorda på mer närodlade råvaror, t.ex ”pease“ och ”pulled oats”!

 5. Smak pris och konsistens kanske! 🙂 Ett förslag är att testa att laga recept där de ersatt något med svarta bönor/kikärtsspad/dadlar/banan/avokado och sånna nyttiga ingredienser och jämföra med originalet. Om det fakriskt är lika gott!

 6. Hej!
  Så kul koncept!! Förslag:
  – Testa frys substitut överlag
  – Jämför Quorn och Soyafärs?
  – Testa olika vegetariska färdigrätter?
  – Testa olika färdigbullar,falafel,grönsaksbullar eller liknande?

  Vissa förslag bättre än andra. Något kanske kan komma till hjälp? 🙂

 7. Smak, likhet med det animaliska originalet, hur produkten ”beter sig” vid tillagning (tex en produkt kanske funkar super att steka medan en annan är bättre att koka osv), användarvänlighet, konsistens, klimatpåverkan vid tillverkning/framställning, näringsvärde/innehåll, utseende (man äter ju trots allt delvis med ögonen). Finns många andra aspekter som kan vara instressanta men förhoppningsvis fick du några tips 🙂

 8. Vore kul att höra som du nämnde vilken veganost som är godast! Även testa olika havredrycker kanske? Finns så många från olika märken och vet inte själv vilken jag föredrar hehe 🙂 Nåt annat kul vore testa vilket märke som gör godast falafel, typ anamma findus ica osv.

 9. Kul idé!!
  Vore kul med test av substitut som liknar ”pulled p*rk*; vilken som är godast av ärtprotein, havre, jackfruit t ex… har själv inte vågat på mig att testa någon av dessa nämligen haha. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..