Veckans recept: 2 x Mini-sliders

IMG_8995

Här kommer en rätt som är perfekt att laga till fredagsmyset, nämligen mini-hamburgare eller sk sliders! Använd de toppings som du gillar bäst och rosta lite potatisklyftor i ugnen att ha till. Jag gjorde mina hamburgerbröd själv, precis som med allt bröd så tar det lite tid eftersom degen ska jäsa. Men WOW vad det lyfte rätten! Jag rekommenderar er alla att göra egna, det kommer säkert imponera på gästen dessutom. 😉

DU BEHÖVER (till fyra personer):
Hamburgerbröden:
– 25 g jäst
– 2,5 dl mjölk
– 0,5 dl rapsolja
– 0,5 tsk salt
– 2 tsk strösocker
– 6 dl vetemjöl
– 1 st ägg
– Sesamfrön

Detta recept är taget från Hemmets Journal (HÄR) och räcker till ca 25-30 små hamburgerbröd. Ett tips är att göra hela satsen och frysa in de du inte behöver, då kan du enkelt avnjuta den här rätten någon mer gång!

Övrigt:
– 400 g formbar färs från Anamma
Burgare 1: Hamburgerdressing, ost, sallad, tomat och ketchup
Burgare 2: Tryffelmajonäs, karamelliserad (gul) lök, ost och lökringar

Namnlöst-1
IMG_9000

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att göra bröden! Smula jästen i en skål och häll på mjölk som du värmt till 37 grader. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.

2. Arbeta ihop allt till en deg och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

3. Sätt på ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i mellan 25-30 små, jämnstora bullar. Låt bullarna jäsa på en övertäckt plåt i 30 minuter, gärna på spisen så de nås av värmen från ugnen.

4. Vispa upp ett ägg och pensla de små bullarna med det. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna.

IMG_8989

5. Tina den formbara färsen och krydda med valfria kryddor. Jag tog i lite grönsaksfond, salt, peppar och en örtblandning. Smaka av och forma sedan till små biffar, de ska vara lika stora som dina bröd.

6. Förbered dina toppings. Jag köpte färdigskivad ost som jag skar i mindre bitar, skar upp lite grönsaker och förberedda potatisen.

När gästerna kommer ställer du fram allting och sen kan hamburgerfesten börja! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..