Recept: Krämig pastagratäng

IMG_9006

Pastagratäng är perfekt att göra i en stor form som räcker länge, men det sötaste serveringssättet är ju definitivt såhär i portionsformar – håller ni inte med? Pappa kom över på lunch i veckan och då slängde jag snabbt ihop den här gratängen med överbliven vegofärs jag hade i kylen. Toppa med ost och in i ugnen, svårare än så är det inte! 🙂

DU BEHÖVER (till 2 personer):
– Pasta till två personer
– Vegofärssås, exempelvis enligt det HÄR receptet
– 8 st soltorkade tomater
– En halv burk krossade tomater
– 2 dl matlagningsgrädde
– Ett halvt paket mozzarella
– 100 g riven ost

IMG_9007
IMG_9009

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga dina vegofärssås enligt valfritt recept. Tillsätt de soltorkade tomaterna mot slutet.

2. Addera ytterligare krossade tomater och grädde för att göra den tillräckligt krämig för att användas i en gratäng. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pastan, men bara 1/3 av tiden det står på paketet. Den behöver vara ganska okokt när man sätter in den i ugnen för att inte slutresultatet istället ska bli överkokt.

4. Blanda pastan med den krämiga vegofärssåsen och fördela i två små ugnsformar, alternativt en lite större. Tryck ner bitar av mozzarella i gratängen och toppa slutligen med den rivna osten.

5. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Servera med en god sallad!

IMG_9011

  1. Ida skriver:

    Kan inte se dina nya inlägg om du inte länkar :/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..