Mathilda testar – Vegokorv

Namnlöst-1

Hörrni – det är dags! Första veckan på min serie Mathilda Testar är äntligen kommen. Först vill jag tydliggöra två saker: 1. Mina ord är ingen lag. Du kan såklart uppfatta något helt annorlunda än mig. 2. Att jag tycker mindre bra om en produkt betyder inte att jag aldrig mer kommer använda den, inte kommer göra något framtida samarbete med tillverkaren osv. Då kommer jag säkert bara ha bättre kännedom om produkten och kunna använda den bättre i min matlagning. 🙂

IMG_9041
IMG_9039

I seriens första inlägg testar jag…. vegokorv! Jag valde att testa tre av de mest populära, smala grillkorvarna som jag hittade på Hemköp och Coop. Två av korvarna köptes frysta, men jag tinade dem innan tillagning. Kort om produkterna och vad jag tyckte rent instinktivt:

Pärssons smala stekkorv, 34,95 kr/250 g: Alla korvar i förpackningen ser olika- och nästan lite slarvigt gjorda ut. Korven är inte vegansk (inte nödvändigtvis en nackdel) och innehåller flera E-ämnen. Stort plus för ett ordentligt skinn!

Anammas Vegokorv, 32,50 kr/300 g: Storleken är bra och normalstor, men den känns väldigt mjuk. Det finns inget skinn/motsvarande på utsidan. Produkten är vegansk och fri från E-ämnen!

Hälsans Kök Sojakorv, 36,95 kr/300 g: Korvarna är ovanligt små, men har en naturlig färg. Precis som korven från Anamma så saknar denna något slags skinn. Produkten är inte vegansk, men är fri från E-ämnen.

IMG_9029
Namnlöst-1

Jag stekte upp korvarna i lite matfett och smakade sedan helt neutrala, samt med ketchup. Vilken smakade bäst?

Pärssons smala stekkorv: Den här korven hade definitivt bäst smak och konsistens. Den är helt slät och fri från bitar (vilket jag gillar), smaken liknar prinskorv.

Anammas Vegokorv: Anammas korv är inte alls lika rökig som Pärssons, vilket jag gillar. Smaken är god, men jag gillar verkligen inte texturen. Den är bitig/grynig på ett sätt som inte faller mig i smaken.

Hälsans Kök Sojakorv: Smaken är neutral och god, denna och korven från Anamma liknar varandra. Den här har däremot en slätare konsistens, även fast den fortfarande är mer grynig än korven från Pärssons.

Vilken vegokorv gillade jag bäst? Bortsett från de onaturliga ingredienserna och det slarviga utseendet – stekkorven från Pärssons! Men rent generellt så stöttar jag hellre helt vegetariska/veganska företag och inte varumärken, likt Pärssons, vars huvudfokus är kött. 🙂

  1. Gillar verkligen detta koncept!!

  2. Åh vad roligt med en sån här serie! Blir kul att följa. Min personliga favorit är Anammas korv. Jag steker den alltid fryst vilket går snabbt och funkar super, tycker den håller grym konsistens då. 😍 Håller med om att när den är tinad så är den helt mjuk, vilket inte blir lika bra..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..