Q/A – Flygning


Q:
Hej Mathilda! Vet inte om jag missat ett sånt här inlägg, men hur bemöter du hela pratet om flygindustrin? Tänker t.ex. på den resan du och Andrea gjorde förra året till USA. Vill inte ge kritik men är bara nyfiken. Tack för en jättebra blogg som jag läser dagligen <3 

A: TACK! <3 Jadu… Hade vi planerat en liknande resa till i sommar så tror jag inte att vi hade utformat den på samma sätt. Delvis vet vi bättre – men även ni som följer oss. Om jag ska vara helt ärlig så hade inte vi miljön i åtanke särskilt mycket i planerandet av vår USA-resa, vi lät inte det begränsa oss liksom. Och ångrar jag det beslutet? Jag är dubbel. Å ena sidan var till exempel vistelsen på Hawaii MAGISK och jag hade aldrig velat ha den ogjord. Aldrig. Men vi flög nästan 7 timmar enkel väg från fastlandet för att komma dit. Att se Hawaii (eller något annat resemål) är trots allt inte en rättighet, även om många i vår del av världen är vana vid det lyxtänket.

Jag, precis som många av er, har fått upp ögonen för problematiken med flygresor betydligt mer den senaste tiden. Man exponeras mer för problemets omfattning och det påverkar mig jättemycket. Jag kommer inte sluta resa och det tror jag inte så många av er läsare tänker göra till 100% heller. Men jag kommer självklart ha miljön i åtanke betydligt mer när det kommer till resande, jag skulle t.ex. aldrig sätta mig på ett inrikesflyg år 2019. Ungefär så långt har jag kommit i mina tankar kring den här frågan.

Hur tänker ni kring flygande? Vi får hjälpa varandra att bli klokare! 🙂

  1. Jag älskar att resa och ska till Lissabon nu i vår. Det kommer dock bli lin sista FLYGresa på ett väldigt bra tag pga klimatet. Inom Europa kan man ta sig i princip vartsomhelst med tåg och/eller bil vilket är betydligt bättre än flyg ur klimatsynpunkt. Visst, det är bökigare att åka tåg men det är också en sjukt häftig upplevelse och man får se så mycket mer än när man flyger. Känner dessutom att det är det ända rimliga alternativet om jag vill fortsätta resa relativt mycket. Vad gäller längre resor utanför Europa går det faktiskt ofta att åka tåg eller båt även om det tar lång tid. Om man nödvändigtvis ska flyga kan man åtminstone se till att undvika mellanlandningar i så stor mån som möjligt eftersom det släpps ut som mest koldioxid vid start och landning. Så tänk kreativt, att undvika flygresor betyder absolut inte att man måste avstå från utomlandsresor! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..