Veckans recept: Asiatisk bowl

IMG_9056

Bowls kan ju vara en av 10-talets absolut bästa trender, det är en riktigt ”man tager vad man haver”-rätt! Ta lite olika grönsaker/andra ingredienser och lägg upp fint i en skål – voila. 😉 Denna bowl är gjord på asiatiska smaker och blev gudomlig. Min egen inlagda gurka bidrog med syra, den sojastekta svampen gav rätten en god umami-smak. Den enkelt gjorda dressingen med sesam blev pricken över i:et! Men som sagt, var inte rädda för att stoppa i lite allt möjligt.

DU BEHÖVER (till två personer):
– 6 st Morotsbiffar från Findus (HÄR)
– Pärlcouscous för två personer
– 8 st champinjoner
– 2,5 tsk msk kinesisk soja
– 1,5 msk rostad lök
– Två nävar fryst broccoli, ca 200 g
– 4 st blad romansallad
– Inlagd gurka, köpt eller hemmagjord. Mitt recept hittar ni HÄR.
– Till sesamdressingen: 3 msk olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk sesamolja, 1-2 tsk kinesisk soja och 2 msk sesamfrön

IMG_9060

SÅHÄR GÖR DU:
1. Om du gör egen inlagd gurka – börja med att göra den. De busenkla instruktionerna hittar ni i inlägget som är länkat i receptlistan.

2. Börja med att koka din couscous. Häll av vattnet när den är färdig och låt den stå i sin kastrull tills allt annat är färdigt. Gör detsamma med broccolin.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av tills du är nöjd och ställ åt sidan.

4. Hacka upp romansalladen grovt.

IMG_9063

5. Skär champinjonerna i smala skivor och fräs i en stekpanna. Tillsätt sojan mot slutet och låt svampen stekas i ytterligare någon minut. Ställ åt sidan.

6. Stek dina morotsbiffar till önskad stekyta. Jag kryddade mina med salt & peppar.

7. Nu är det dags att börja montera ihop din bowl! Ställ en liten skål i mitten av din tallrik som du fyller med dressing. Jag använde ett shotglas, som sagt: man tager vad man haver. 😉 Fyll på med couscous, gurka, romansallad, broccoli, morotsbiffar och slutligen svamp.

Strö över rostad lök ovanpå svampen och avnjut sedan en riktigt god, asiatisk bowl! 🙂

IMG_9055

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..